Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Famnen / Butcher’s Tale / Grund

juni 1, 2023 19:00 23:59

Famnen
Albumaktuella Famnen skapar solig, experimentell och svängig lofi-pop. Soundet har beskrivits som unikt av Gaffa och själva ser de sig som charterpopens pionjärer. Precis som en all inklusive-semester i Sunny Beach har musiken något obekymrat över sig, men en viss skevhet drar också tankarna till sandiga, blöta badkläder. 

Gustav Löfstrand och Ludvig Holmberg, med Ella Bergström, Love Meyerson och Johan Weber i släptåg, har hyllats för sin nysläppta skiva Unga tankar och ser nu fram emot att äntra scenerna. Så sätt på solglasögonen och solskyddsfaktorn. På Skeppet blir det åka av. 

Pressbilder: Fotograf Nicolina Eriksson. 

Grund
Grund skapar energisk mardrömspop på svenska. Kylslagna riff färgläggs med jazziga gitarrslingor och varma orglar. Texterna tar sig an såväl futuristisk gotik som diskbänksrealism.

Rickard, Sebastian, John och Hugo spelade tillsammans redan i de tidiga tonåren, det varade den gången blott en vårvinter. Men efter att var för sig ha spenderat nära 15 år i Göteborgsindiens undervegetation har man hittat tillbaka till varandra igen. Nu är man aktuella med debut-EP:n Ödledammen. Det musikaliska uttrycket och texterna är aningen vuxnare, men en lekfullhet finns fortfarande kvar i musiken.

Butcher’s Tale aka Ella Bergström
Med klirrande pianospel och sin uttrycksfulla, stundvis spöklika röst, tar Butcher’s Tale sig in genom varje springa av publikens väsen. Som ensliga stigar slingrar sig de skira sång melodierna genom en skog av ljud, ett landskap som är både bombastiskt och skoningslöst. Klassisk instrumentering såsom piano, harpa och stråk möter här motstånd i tung synthbas och en ständig rörelse mot att söndra. Detta är en berättelse som växer och förändras, en berättelse om skräck, förundran och absolut skönhet

biljett

Detaljer

Datum:
juni 1, 2023
Tid:
19:00 – 23:59