Vy-navigering

Evenemang vynavigering

Idag

SOLNEDGÅNGSQUIZ I SALONGEN MED BASSE PÅ ONSDAGAR! (Fr.o.m. 19/6)

Från Skeppets fönster ser vi solen gå ner över horisonten. Låt oss fylla Salongen och quiz-segla mot den tillsammans! 

Sex onsdagar i sommar, från och med den 19e juni, kommer Sebastian Boukachabia att styra quiz-skutan i Skeppets Salong. 

Elin Ottilia i Salongen

Elin Ottilias musik är indie-pop/rock när det är som bäst, med rötter i bålde Malmö och Göteborg. Debutsingeln “mind/head” släpptes i januari 2023 och i juni 2024 släpps debut EP:n ”everything, it’s all for you”.

WILMA HOLMES i Salongen

Med en urjordisk röst och ett musikaliskt landskap som frimodigt skiftar mellan mörker och ljus, träffar Wilma Holmes musik rakt in i själen. Hon är nu aktuell med sitt debutalbum ”Intruder” - en samling åtta låtar där americanagenrens berättande, improvisationsmusikens lekfullhet och popmusikens melodikänsla agerar i symbios.

Moon Mother i Salongen!

Moon Mother är en jordig, mörk och drömmig kombo utav folk och rock med inslag av jazz och nostalgi.

Amanda Mattsson i Salongen

Amandas texter är nära och tagna ur sånt som känns extra mycket. Hon skriver om hjärtesorg, bråk, ånger och att känna sig rastlös. Precis som inspirationerna Jonathan Johansson, Sigrid och Holly Humberstone är hennes låtar insvepta i poppiga synthar och vokaler. Amandas sårbara röst, ärliga texter och scennärvaro lämnar ingen oberörd. Den 25:e juli bjuder hon på en avskalad spelning i triosättning på Skeppet.

a sophisticated evening / odd size baggage | i Salongen  

Välkomna till en sofistikerad kväll med trion ”Odd size baggage”. Dyk upp i en trevlig skrud, beställ ett glas vin och låtsas att allt är bra. Denna speciella afton kommer trion att bjuda på nya, mer positiva tolkningar av Mayas alster. Det blir mysigt, fyllt av förnekelse och trevlig stämning. Kom och upplev en kväll där vi tillsammans kan glömma våra bekymmer. 

Django Generation i Salongen!

Bandet Django Generation består av Alice Hagström- Sång, Leo Gustafsson- Gitarr, Arvid Nygren- Gitarr och Elias Rodén- Kontrabas.

JUBILEUMSFESTEN!

Tre år har passerat sen vi för första gången öppnade upp portarna till Skeppet GBG. Detta vill vi såklart fira. Därför välkomnar vi ER till årets fest - vår JUBILEUMSFEST!

Bebop Lives! A Portrait of Max Roach

År 2024 skulle jazzlegendaren Max Roach ha fyllt 100 år. Med denna konsert vill Bohuslän Big Band hylla Roach banbrytande bidrag till jazzens värld – en resa som sträcker sig från den swingen till den bebopen och ända fram till den moderna jazz vi möter idag.

The Plan – Releasekonsert | Support: Glenn Udéhn

Vad har du för plan i livet?  Så realiseras något att du föreställer dig det och gör vad som krävs.
Ingmar Bergman frågade i sitt sommarprat. Han frågade hela Sverige, hehe. Varifrån kommer musiken?? Mitt svar, du levande Ingmar, är från gud såklart!

Hellsongs

I oktober kommer The Return of the Hellsingers och i samband med det bjuder vi upp till politisk armkrok, fuldans och allsång i Göteborg, Malmö och Stockholm. Det vankas hela nio nya låtar, fyra egna dängor och fem gamlingar.