RESTAURANG

SALONGEN

Salongen

Salongen är vår restaurang på entréplan och är en del av Skeppet GBG. Här snackar vi anrik miljö, där stans sjöbusar och hamnarbetare suttit och ljugit för varandra i decennier. Vi har renoverat och inrett tidstypiskt och varsamt, och skapat en miljö som känns lite som ett vardagsrum. Vår meny är inspirerad av det Palestinska köket, och helt vegetarisk. Det finns även en hel massa veganska alternativ. Hållbarhet är genuint viktigt för oss och vi försöker att använda ekologiskt och närproducerat så mycket som vi förmår.

 

Vi har satsat lite extra på vinutbudet i Salongen, och har tillsammans med Rekovin tagit fram en mycket spännande lista med naturviner från Alsace i Frankrike (Hojta om du vill boka provning!). I salongen hittar du dessutom den tidlösa tyska öl-klassikern Kölsch på fat som serveras i 20 cl-glas, och passar perfekt under varma sommarkvällar. Utsikten över Göta älv är bedårande, och de vackra rummen är en upplevelse i sig. Under vår- och sommarsäsongen har vi även öppet på vår stora härliga terass med kvälls-sol. Vi hoppas att ni alla ska känna er som hemma i Salongen!

Middag

Onsdag – Lördag har vi öppet för A La Carte från kl 17.00 tills köket stänger kl 22.00

Onsdag-torsdag stänger baren 23:00, fredag-lördag stänger baren 01:00.

På menyn hittar du palestinsk-inspirerade arabiska specialiter som presenteras på ett genuint sätt. Allt är vegetariskt eller veganskt. Kom och prova våra olika meze, vår fantastiska Yakhnet de la chef (olika varje kväll), eller äkta börek med ört- och ostfyllning tillsammans med traditionell Hajdari! Vi bakar våra egna bröd och vi anstränger oss för att hitta så bra råvaror – och så mycket ekologiska råvaror – som möjligt. Bered dig på en smakrik upplevelse som du inte hittar någon annan stans i Göteborg!

Hör av dig om du och ditt sällskap är intresserade av att få guidning med att matcha våra spännande naturviner från Alcace till maten – Jörgen från vår leverantör Rekovin är sällan sen att ställa upp på en sittning!

Meny

Frukost, lunch & brunch

Tisdag – Fredag har vi öppet för frukost & lunch från klockan 08:00.  

Som student har du alltid rabatt på frukost – bara säg till i baren!


Vår frukost
är enkel men god. Vi serverar surdegsfrallor med lagrad ost (eller veganska), kokt ägg, äggröra med bröd, smoothie, jos och shakshuka. Det finns även förmånliga frukostpaket att välja för er som önskar en lite stadigare start på dagen. Och så kaffe och te förstås. Kom, slå dig ner och tillbringa din förmiddag i Salongen – perfekt för arbete eller plugg. Och, ja vi har WiFi!


Lunchbuffén
serveras från kl 11:30 till 14:00 och är precis som vår kvällsmeny inspirerad av det Arabiska köket. På buffén finns alltid ett urval av: Soppa, med bröd & smör,  flera olika sallader, olika meze/röror, småplock såsom börek, langos, kubbeh, dagens varmrätt och goda såser och dressingar. Kaffe på maten & kaka ingår.

Varje fredag är det FALAFELFREDAG  – kom och komponera din egen falafel-tallrik från buffén!


Brunchen serverar vi på lördagar i Salongen mellan 10:00 och 13:30. Menyn består av ett rejält vegetariskt eller veganskt brunchpaket. Boka bord till brunchen via bokningsknappen till Salongen här ovanför.