Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dödskällan + IN CA$H

juni 2, 2023 19:00

Det finns en nerv i Dödskällans musik som måste upplevas live. Bland skrikande gitarrer och larmande trummor så formas gripande berättelser om rotlöshet och utanförskap. Med sina texter på svenska ger Dödskällan en röst till de som inte känner att de passar in. De vemodiga melodierna, texterna och de starka refrängerna gör Dödskällan till ett nytt spännande band på den svenska punkhimlen.

Debutalbumet ’Dödskällan’ släpptes hösten 2020 och innehöll de rosade singlarna ’Sorgenfri’ och ’Av hatet och mörkret’. Bandet har efter det uppmärksammats och hyllats av Sydsvenskan, Hymn, Gaffa och Musikguiden i P3.
“Dödskällans sound är gitarrdrivet och energiskt men likväl melodiskt och melankoliskt vilket för tankarna till artister som Hurula, Thåström och Broder Daniel. Omgärdat av mystik och i kontexten av en f.d. industristad förmedlar Dödskällan en berättelse om rotlöshet, sorg och frustration.” – Hymn

“Trion från landets tredje största stad attackerar nämligen till hundra procent med samma ångestdrivna och ilskna punkrock som toppas av artister och band som INVSN och Hurula, likväl som legendarerna KSMB och Charta 77. Här finns även spår av Göteborgs indierock-grädda, främst Jonas Lundqvist i form av melodikänslan och fraseringen, särskilt i Beijers Park och utanförskapshymnen Faller.” – Gaffa

spotify
youtube
facebook

IN CA$H
Sedan vintern 2019 har IN CA$H musik ekat från Högsbos industriområden till Göteborgs gator. De sju unga medlemmarna som träffades i skolan tar från sina olika influenser; grunge, new wave, hipp hopp och nutida punkrock för att nämna några, för att skapa den aggressiva, högljudda och humoristiska musik som karaktäriserar dem.

Bandet blandar sina tekniska, improvisatoriska och kreativa förmågor med attityd, humor och scennärvaro.

Hösten 2022 släppte de sin debut-EP, Basement Sessions, och mer musik kommer inom en snar framtid.

spotify
instagram
facebook

Dörrar till konsertsal öppnar 18.00
Salongen är öppet hela Dagen

Skeppet GBG

Amerikagatan 2
Göteborg, 41463 Sverige