Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Svart ridå + Stormhatt

maj 27, 2023 18:00 maj 28, 2023 01:00

Svart Ridå är en alternativ pop/rock-trio från södra Sverige som tidigare varit aktiv med musikföreställningen En Svart Ridå. Musiken kombinerar det oförutsägbara med det självklara, där experimentell rock möter träffsäkra popmelodier och hjältesolon.

Den 19:e maj släpps debutalbumet ”Svart Ridå”. Detta firas med tre releasespelningar i malmö

Stockholm och Göteborg.

Hymn:

”Aktuella singeln ”Hjärta” är dränkt i emo, sorgsenhet och mörka tankar, men samtidigt präglas låten av en inre styrka som imponerar. Outro-gitarren skär genom märg och ben. Toppklass!”

Sydsvenskan:

Musiken svämmar ut och blir till något större än den sedvanliga indierocken som alltsom oftast fyller denna lokal, blir till konst, blir något alldeles eget. De må vara i starten av sina karriärer men de skulle uppenbarligen kunna fylla mycket större scener än denna.

Stormhatt är ett psykedeliskt band från södra Sverige som förenar olika musikstilar och influenser från folkmusik och modern psykedelia. Musiken rör sig mellan progressiv rock och melodiös instrumentalmusik. Just nu spelar de in sin kommande debut-EP ”The Holy Mountain”, inspirerad av konstfilmen med samma namn.

Gryningen
en dramatisk ny blandning av kraft och stil som gör det dolda synligt och ger skönhet rörelse. Du lyssnar på en positiv känsla av oljud och rytm. Skapad för att leka med normen. Utvecklad till ett uttryck. Förädlad till ljud.

Upplev Gryningens nysläppta debutalbum live på ett sätt som inte går att återskapa i hörlurar.

Biljetter

Details

Start:
maj 27, 2023 18:00
End:
maj 28, 2023 01:00

Skeppet GBG

Amerikagatan 2
Göteborg, 41463