Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sara Aldén | Support: MARA Vokalensemble

april 17 18:00 23:59

Insläpp: 18:00
MARA Vokalensemble STARTTID: 19:00
Sara Aldén STARTTID: 20:00

Jazz på liv och död! Efter den kritikerrosade debuten 2022 med EP:n “A Room of One’s Own”
albumdebuterar nu Sara Aldén med skivan There Is No Future.


Jazzsångerskan Sara Aldén målar musik genom egenkomponerad musik och arrangerade jazzstandards med fokus på storslagna crescendon och sårbar intimitet. Hon skapar jazz på liv och död där frågan om alltings slut får existera, de små avsluten och de stora. Sara Aldén och hennes trio visar upp ett musikaliskt slukhål i jazzens pågående historia, där ödesmättade och närgående kompositioner varvas med svindlande arpeggion och dystopiska och lyriska ljudvärldar.

Albumet inleds med mättade arrangemang och täta kompositioner laddade med energi och driv för att successivt övergå i öppen hopplöshet och frågetecken. Avslutande för skivan är “What a Wonderful World” där tiden gör sig påmind och kastar ut lyssnaren i ett vaggande vakuum. I varm samklang med August Björn (piano) och Daniel Andersson (kontrabas) utforskar Sara Aldén hur samtida jazz tar sig uttryck när tre musiker från Norden sammanstrålar.

“Jag har hört en stor svensk jazzsångerska – en ny jazzstjärna – födas.” Bengt Eriksson, LIRA

Medverkande:
Sara Aldén – Röst
August Björn – Piano
Daniel Andersson – Kontrabas

MARA vokalensemble är en grupp göteborgsbaserade kvinnliga vokalister med artistiskt fokus på skavande klanger och storslagna vokalarrangemang. Vokalensemblen tolkar både nutida musik och skriver och arrangerar egen musik. Vokalarrangemangen är gjorda av nuvarande och tidigare MARA-medlemmar och bjuder på både. Tårkrävande ballader och rytmiska arrangemang med artister som Lizzy McAlpine, Sia, Aurora, Laura Mvula, svenska Kraja och Imogen Heap.

MARA vokalensembles konstnärliga ledare är Maja Lindgren och Lotta Lindgren.