Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Orkan + Morrhår

juni 9 18:00 23:59

Ett av de mest spännande och starkast lysande namnen inom den svenska rockscenen just nu är proggkvintetten Orkan. Orkan berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd, allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar.

Svåra och högaktuella teman dissekeras i lyriken i tydlig punkanda, och det unika soundet kan beskrivas som en kombination av 60-talssoulens känslosamma ärlighet och det efterföljande årtiondets riffbaserade rockera, från Amerikas vilda västern rakt in i nutiden. Orkans koncept är tveklöst inspirerat av 70-talets svenska politiska proggrörelse, men bandet är knappast något nostalgiprojekt. Medan den ena foten vilar i arvet från proggen står den andra stadigt placerad i samtiden med berörande och insiktsfulla låttexter, vilka uppmuntrar till solidaritet och eftertänksamhet.

”Orkan leder den nya proggvågen”, konstaterade genreveteranerna Nynningen efter en succéartad turné tillsammans 2017, och ingen har något att invända mot detta erkännande.

2017 släppte Orkan sin självbetitlade första fullängdare, och i maj 2022 var det äntligen dags för uppföljaren att möta världen.

Skeppet GBG öppnar dörrarna kl. 18.00
Salongen har öppet hela dagen, kom och sätt dig på balkong och njut!

 

lyssna
facebook

 

Morrhår
Vad är man egentligen, människa eller djur? Hur vet man om man lever i förvirring eller i klarhet? Hur vet man vad man verkligen gillar, innerst, innerst inne? Vart är världen påväg? Morrhåret sitter på de flesta däggdjur och hjälper till att navigera en värld fylld av vibrationer, hjälper en att hitta känslan. Om vi låter morret leda vägen hamnar man ibland i ett land av tunga riffs och feta spliffs men också i ett där vibrationerna är lite mjukare och lenare. Man önskar att det bara skulle finnas bra vibrationer iallafall. Måste dåliga vibrationer finnas för att man ska känna igen de bra? På 60-talet kändes det som att det hände någonting coolt, alla bra vibrationer kulminerade i rätt fina saker. Det händer fortfarande fina saker!

Skeppet GBG öppnar dörrarna kl. 18.00
Salongen har öppet hela dagen, kom och sätt dig på balkong och njut!

 

Restaurang Salongen har öppet hela dagen
Dörrarna till Skeppet GBG slår upp 18.00

Detaljer

Datum:
juni 9
Tid:
18:00 – 23:59

Arrangör

Skeppet GBG