Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Olof Wallberg + Dearest Sister

september 23, 2023 19:00 september 24, 2023 01:00

Olof Wallberg har alltid varit medlem av en grupp vare sig det handlar om teater/TV (Varanteatern) eller musik (Colubrids, Fight Family, The Men). Men nu har han gett sig ut på ett varaktigt soloäventyr. Med debutalbumet ”WE” söker Wallberg efter ett gemensamt vi i sina texter och använder på sitt eget unika vis många olika decennier i musikhistorien för att sätta musik till dessa texter. På scen blandar Olof Wallberg musiken med skådespeleri, performance och publikinkludering för att ge något en vanlig konsert inte skulle ge.

”..Musiken kan vara storslagen och intim på en och samma gång. Det låter atmosfäriskt och stämningsmättat, med en kristallklar ljudbild”. 

Dearest Sister är en malmöbaserad indiejazzkvintett som släppte sitt debutalbum Collective Heart på ACT hösten 2022. Musiken förenar jazzmusikalitet med låtskrivande och har beskrivits som storslagen arenabetonad indiejazz. Albumet ”Collective Heart” är ett praktexempel på när unga musiker med öppna sinnen tillämpar verktygen från sin jazzutbildning för att hitta en ljudvärld som är vitt skild från jazzen. Musiken är gränslös i sin genretillhörighet och förenar elektroniska element arrangerade i en typisk jazzinstrumentering. Det vi hittar på det här albumet är vad många lyssnare längtar efter att höra: autenticitet, originalitet och känslomässigt djup.

Lira Musikmagasin – Timo Kangas
With Dearest Sister, the term ’jazz’ must be redefined. There’s everything here, between Massive Attack and Sade. A great debut! **** 

Rolling Stone, DE 
Leave me be