Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Doc Lounge – Puss hej då + Regissörsbesök + quiz!

september 27, 2023 18:00 23:59

Är vi så jämställda som vi tror? 

Doc Lounge är tillbaka med dokumentärfilmen Puss hej då, av Annika Fredriksson. 

Sandras hjärta går sönder när Filip lämnar henne för en annan kvinna, bara ett par veckor efter födseln av deras andra barn. Sandras liv förvandlas till en mardröm som utspelas i realtid. Han är nyförälskad medan hon är fast hemma med ett spädbarn. I en annan del av landet försöker Sandras nyförlovade syster Annika stötta över telefon. Genom deras samtal börjar Annika granska sin egen relation; är den så jämställd som hon tror och vågar hon skaffa familj med sin partner? 

För Filip var det utmanande att bli pappa. För Sandra verkar allt så naturligt, medan Filip känner sig oförberedd och otillräcklig. Likt många andra nyblivna pappor blir han alltmer isolerad med få möjligheter att ventilera sina känslor.  

I Puss hej då synar Annika Fredriksson den heterosexuella jämställdheten i fogarna. På ett intimt och personligt vis levereras både svidande kritik samt försonande och hoppfulla insikter.

Puss hej då är Annika Fredrikssons långfilmsdebut och vann Svenska Kyrkans filmpris på Göteborg Film Festival 2023. 

**Innan filmen har vi QUIZ på tema Kärlek & Separation med quizmastern Amelia! Har du koll på kärlekshistorier från film & tv? Eller är vilken kändis som dejtat vem mer din grej? Gifter sig alla fortfarande till “Perfect” av Ed Sheeran eller vilka kärlekslåtar gäller nu? Även om du utgår från statistiska centralbyråns skilsmässostatistik eller tror på The One är det dags att plocka fram romantikern i dig för nu blir det kärleksquiz! I potten ligger bland annat seminariebiljetter till Bokmässan.

**Efter filmen pratar vi vidare med regissören Annika Fredriksson om den personliga processen bakom filmen och om varför det är så svårt att leva jämställt.

**Doc Lounge Locals – FÖRFILM
Annika Ivarsson visar sin korta dokumentärfilm LIV.

→ OM FILMEN:
Regi: Annika Fredriksson
Speltid: 73 mn
Land: Sverige
Språk: svenska
Undertext: engelska

→ OM KVÄLLEN:
Dörrarna öppnar kl.18.
Eventstart kl.19 
Quiz med quizmastern Amelia!
Doc Lounge Locals – LIV, av Annika Ivarsson
Efter filmen har vi ett samtal med regissören Annika Fredriksson.

Trailer: Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Skeppet GBG, FilmCloud och ABF.