Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Marching Band + Tiny Oceans + support: Fantasikrig

maj 3 19:00 23:59

18-årsgräns

Marching Band

Malmö-indie-duon som 2018 hade den tredje mest inkomstbringande låten i Skåne (efter Lovefool och If I were sorry) släpper äntligen ny musik efter 7 år av barnafödande och kreativa kval. Bandet har spenderat sina rikedomar på fastigheter och inspelningen av ett nytt album som släpps i vår där de samarbetat med Peter Morén (men inte Björn och John) på tre låtar. 

Singeln som släpptes 20 oktober heter Better than me, eller Bättre än dig. “Varför inte?” tänkte bandet och gjorde en svensk version också. Låten är en uptempo, jangly, gitarr-driven indiepop-dänga och är, som Billboard en gång uttryckte det: “chockerande full av läckra melodier och arrangemang”. Kombinationen av svensk text och ett amerikansk-inspirerat indie-sound är unikt i svenskt musikliv – även om Jante-lags-temat på texten inte är något att skryta om.

Sydsvenskans Håkan Engström har jämfört bandet med the Beatles, Pitchfork har jämfört dem med The Shins och på hyllan hemma ligger en dammig “Hollywood music award” för bästa låt i film. Men den fick de inte för Zombieland som genererat inkomsterna, inte heller för deras medverkan i How I Met Your Mother, Scrubs eller Portlandia.

Trots att bandets imponerande 36000 följare på facebook till stor del består av sydostasiatiska high school musiker som tror deras sida handlar om marschmusik, så har de fortfarande en trogen och global skara lyssnare som följt dem sedan deras hajpade debut för 15 år sedan. De senaste skivorna har framför allt gjort dem “small in Japan”. Miljoner lyssnare på MySpace 2008 kan inte ha fel!

Intervju i Sydsvenskan:
https://www.sydsvenskan.se/2024-04-13/deras-poplatar-spelas-i-amerikanska-tv-serier-men-i-malmo-vet-fa-vem-de-ar/?shareSource=sharebutton

Tiny Oceans

Tiny Oceans är Malmöbaserade Alina Björkén (ex-Könsförrädare). 2022 satte hon ihop ett nytt band, som sedan dess hunnit med både upprepade spelningar och en serie singlar släppta i samarbete med Lazy Octopus records (Virginia & The Flood, Mia Maria Johansson). Musiken rör sig i gränslandet mellan 90-talets alternativrock och 80-talets indie. Självklara referenser är Modest Mouse, Cure och Breeders. Medan inspelningarna stavas indiepop av den skevare skolan skevar liveversionen så pass att den borde falla i bitar. Som att cykla till jobbet i decemberregn.

FANTASIKRIG