Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ashes & fire

maj 4 19:00 23:59

18 årsgräns

Biljetter: https://billetto.se/e/ashes-and-fire-albumrelease-skeppet-biljetter-936254

Svenska americanabandet Ashes & Fire gestaltar en värld av kontraster. Ibland innerligt och avskalat för att sedan explodera i storslagen kraft och eufori. Deras debutalbum In The Mourning Light är en känslofylld resa, där varje ton bär på karaktärsdrivna berättelser fyllda av passion och dramatiska öden.

In The Mourning Light är i stor grad resultatet av bandets kärlek till country och folk-tradition, och om du är redo så rycker Ashes & Fire med dig på en resa du sent kommer glömma. Färden börjar vid countrymusikens rötter och tar oss sedan via 90-talets grandiosa poprock till det slutgiltiga målet, dagens blomstrande americana-scen. Det hela är en ljuv symfoni av vackra harmonier, dynamiska och kraftfulla arrangemang som innehåller allt från dragspel och dobro till hammondorgel och inte minst en stadig dos pedal steel. Ryan Adams & Emmylou Harris konstiga skilsmässobarn med Tony Rice-mustach och ena foten fastkilad i en Paul Simon potta.

Bandets kärna består av mölndalsborna Erik Petterson Sjöqvist och Liza Morgansdotter. För dem symboliserar albumet en musikalisk och personlig resa som sträcker sig över ett decennium. En tid av utforskande, osäkerhet, extas och alla faser de genomgått både som vänner och genom musiken. “Vi skrev aldrig låtarna med ett tydligt tema i bakhuvudet utan jag tror temat hjärtesorg eller förlorad kärlek helt enkelt är en naturlig del av 20-årsåldern för de allra flesta. Det är ju ingen slump att det var då största delen av låtarna skrevs. Havet stormar emellanåt. Storm i hjärtat, oro i själen och elden man önskar fanns kvar.” Säger bandet. 

Via duons pricksäkra stämsång rycks vi in i berättelser som den försiktigt gungande ”The Lone Spectre”, en berättelse om hur en ensam man hanterar förlusten av sin familj. Eller “Clementine” som skildrar en hjärtskärande historia om känslan av saknad, svek och falskt hopp. Albumet karakteriserar essensen av en flyktig sommarkärlek i den lågmälda låten “The Roving”, eller “Hopeful” som berättar om att till slut behöva lämna sin älskade efter en alldeles för lång väntan. En emotionell färd väntar lyssnaren, där varje ackord är en strävan efter att fånga den förlorade kärleken och varje melodi är en hymn till allt som kunde varit men aldrig blev.

In The Mourning Light ges ut den 26:e april och bandet firar albumet med en spelning på Skeppet i Göteborg den lördagen 4e maj.