Loading Events

« All Events

DIRTY SOULS i Salongen

maj 18 21:00 23:59

Dirty Souls SoulFunk Club är en ambulerande vinyl-DJ-klubb som ursprungligen härstammar från England, där den till en början huserade i Newcastle och Northampton.Klubben kom till som ett svar på att det generellt saknades förnyelse och spelades för lite ny musik inom soulscenen i England, varför fokus ligger på just soul, funk, boogie och gospel av mer modernt snitt.

All musik spelas som sagt uteslutande från vinyl för att få en autentisk och varm känsla, ambitionen är att alla ska känna sig välkomna och att man som besökare kommer med ett öppet sinne och lämnar med ett leende på läpparna samt ömmande dansfötter.

Den svenska upplagan av Dirty Souls drog igång i september 2019 och drivs idag av Fredrik Andersson, Paul Henningsson och Anders Jansson. Fredrik äger och driver även Göteborgs bästa skivbutik, Skivhallen Majorna, är namnkunnig i soulkretsar i hela Europa och har spelat på en mängd stora event så som Soul Essence (Great Yarmouth, England), Soul4Real (Bilbao, Spanien) och Stockholm Soul Weekender. Paul är minst sagt en veteran som klubbarrangör i Göteborg, han är bland annat grundare av klubbar som Earland och Get Loose och är med största sannolikhet norra Europas bästa DJ vad gäller Brit- och jazzfunk. Anders är den som är ursprunglig initiativtagare till Dirty Souls Sweden och har varit med sen starten 2019. Han har en fäbless för nya musikreleaser och försöker att hålla sitt sound fräscht och uppdaterat. Ofta bjuds gäst-DJs in, både lokala/svenska och internationella, för att göra klubbkvällarna så mångfaldiga och intressanta som möjligt.

Sammanfattningsvis – hos Dirty Souls kan du kallt räkna med att få höra det bästa som pressats på vinyl inom soul, funk, boogie och liknande, från och med 1970-talet till idag!