Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Clandestino Festival

juni 11 18:00 23:59

30 DAREYN

mine Bostanci växte upp i Istanbul och började tidigt spela kemenche – ett stråkinstrument som finns i många varianter i östra medelhavsområdet. Parallellt med studier i turkisk klassisk musik och musikvetenskap tog Bostanci en plats som lärling hos en av stadens främsta instrumentbyggare, för att skaffa sig en djupare förståelse för sitt stråkinstrument. Senare i livet har hon också studerat kretensisk luta för Ross Daly, och för närvarande forskar Emine Bostanci vid Universiteit van Amsterdam.

Hennes projekt Dareyn är en dialog på många tonspråk och rytmiska dialekter: Ottomansk makam och taksim. Inslag av sufimusik och tusenåriga melodier från sidenvägen. Samtida klassiskt möter modala perspektivskiftningar.
Titta

19:45 NANCY MOUNIR

Självlärd multiinstrumentalist, kompositör och arrangör: Nancy Mounir är en centralfigur på Kairos alternativa musikscen. I teaterföreställningar, filmer och konstutställningar hörs hennes musik – och sedan många år spelar hon violin i det egyptiska metalbandet Massive Scar Era.
Till Clandestino Festival kommer Nancy Mounir med projektet Nozhet El Nofous (“själarnas promenad”), en musikhistorisk tillbaka-till-framtiden som ger nytt liv till en nära nog bortglömd klangvärld
Titta

21.00 GHOSTED
De sammanstrålade i en studio i Stockholm för fem år sedan och i kraftfältet mellan musikerna föddes improvisationer som pulserade av 70-talsjazz à la labeln ECM, nordafrikansk gnawa och transcendental minimalism. Med samtliga medlemmar superaktiva på var sitt håll fick samarbetet växa långsamt. 2022 var allt slutligen på plats och Ghosted släppte sitt första album. 
titta