Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Baba Vanga // Ve & Fasa

oktober 20, 2023 19:00 23:59

Baba Vanga
Baba Vanga bildades i Göteborg 2016 och har sedan dess varierat i sammansättning och utförande. Idag fungerar gruppen som en kvintett som låter de röda trådarna stanna i tagelskjortan. Ofiltrerat och nyfiket slungar de sig fram och tillbaka mellan genres och uttryck med nerv, vibe och ömsom dansanta rytmer. Baba Vanga har framträtt stötvis på olika små- och mellanstora scener i Västsverige såsom Musikens Hus och Fyrens.

Göteborgskvintetten Baba Vanga släppte EPn Interstellar Reine Jazz (IRJ) förra året som mottogs väl av kritiker, däribland Per Sinding-Larsen som placerade en av låtarna på sin PSL Topp 20 lista. Under våren har Baba tillbringat en helg i legendariska Silencestudion i Koppom, Värmland. Där fem nya låtar spelades in. Dessa låtar kommer att släppas under hösten. Kort sagt om de nya låtarna kan sägas att psykedelian och världsrymden har utforskats vidare. Liksom experimenterandet med olika rytmer. Vidare har ljudbilden förstärkts med analoga synthar.

Ve & Fasa
Ve & Fasa blandar ambient drömpop med vassa gitarrer och industriella trummor. Bandet har hittills tre singlar i bagaget, bland annat den uppskattade låten ”Under Lysande Skyltar”. För tillfället jobbar Ve & Fasa i studion på nytt material, men kommer för denna kväll ut ur bubblan för att spela lite musik för er.

Åldersgräns 18+