Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vilma Flood + support: Wittmar

april 27 19:00 23:59

18-årsgräns

Sedan debutalbumet ”Moodswinger”, som hyllades unisont av svensk press 2019, har Vilma Flood setts flitigt turnerande, med höjdpunkter som ett utsålt Fasching i Stockholm, Dalhalla och finsmakarfestivalen Sthlm Americana, samt som gäst till Moonica Mac ihop med Sara Parkman i Så Mycket Bättre. Flood har dessutom medverkat på inspelningar av bland andra The Legends, Blood Music och I’m Kingfisher, samt gästat nyss nämnda Mac på Cirkus.

I våras släpptes albumet ”Flood” som bland annat ledde till framträdanden i SVT Babel, TV4 Nyhetsmorgon och en livespelning i Sveriges Radio. Albumet  som skapades i mötet mellan Flood och producenten och låtskrivaren Hampus Norén (Sara Parkman etc) visade på en artist som verkligen utvecklat sin palett. Skira stråkar samsades med underfundiga synthmelodier och drömskt plockande nylonsträngade gitarrer. Den känsloladdat utåtriktade duetten med Loney Dear – ”All Nighter” – mötte den subtilt hymnliknande  ”We Remain”. Albumet visade på en artist mitt i en pågående kreativ peak.

Efter en längre sommarturné med festivalspelningar har Vilma Flood återvänt till studion för att omtolka några av spåren på albumet – nu i mer avskalade versioner. Först ut är ”Flatlands” där det luftiga arrangemanget sätter fokus på Vilmas röst och berättande. 

”Flatlands handlar om att bryta sig loss, trampa tillbaka och få upprättelse. Den är skriven i ren affekt och det var väldigt spännande att spela in den igen, texten blev mer självsäker i den här tappningen tycker jag.”

”Flatlands” finns ute den 20 oktober via Startracks.

WITTMAR
WITTMAR formades under några gnistrande klara nätter bland Dalarnas blåa berg och norrskenshimlar. Med sin sammetsmörka, skogsdoftande musikvärld – inspirerad av såväl folk/world och americana blues som surfrock – bjuder de med sin publik ut på en vindlande resa under stjärnorna.

Våren 2022 gjorde WITTMAR tre uppmärksammade singelsläpp varav det första, ‘Take it slow’, var bandets debut. Bandet är aktivt både i Sverige och utomlands, och har även delat scen med bl a Moonica Mac och The Hanged Man.

I vinter går dom in i studion för att skapa sitt debutalbum.

HYMN om singeln Take It Slow:
”Take It Slow” fångar ett jordnära uttryck som imponerar och där sånginsatsen sitter perfekt. Musiken är tidlös, med rötterna i traditionell folkrock och blues, vilket resulterar i en låt som borde attrahera musikälskare världen över.