Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SIENA ROOT | Support: The Sweet Peach Band

maj 9 18:00 23:59

Bandet började redan på sent 90-tal att ge konserter i Stockholmsområdet och 2003 spelades debutalbumet in. Detta var en tid då många kastade sina gamla vinylsamlingar och ställde sina skivspelare på vinden. Ända från start strävade Siena Root efter att förfina det analoga musikskapandet. Med 7 album i bagaget anses bandet idag vara pionjärer inom samtida root rock. Bandet har delat scen med alltifrån legender som Deep Purple och Ten Year After till samtida band inom scenen som Blues Pills, All Them Witches och Kadavar.

I mars 2020 mer än 600 konserter senare, släpptes bandets 8:e album, ”The Secret of Our Time”. Siena Root har mestadels drivits som ett experimentellt musikkollektiv, därav de många olika uppsättningarna av gruppen. Den turnérande grunden med gitarr, sång, orgel, bas och trummor är Sam Riffer, Love H Forsberg, Johan Borgström och Zubaida Solid.

Konserterna är kompromisslösa på alla sätt, alltifrån att ta med all den tunga vintageutrustningen som de flesta band saknar passion att få med sig på scen till det att ingen konsert är den andra lik då bandet ständigt tänjer på de musikaliska gränserna och förnyar sig. Det enorma engagemanget för att ta den klassiska rocken till scenen får Siena Root att stå ut från mängden.

THE SWEET PEACH BAND
The Sweet Peach Bands batikfärgade blues lyser så starkt under solen att musiken får jorden att blomstra och persikoträden att dansa i takt. Med en egenproducerad debutskiva 2022 i ryggen och
en kommande uppföljare till våren tar bandet med oss på en svängande resa som svävar mellan vår tid och det förflutna.