Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ossler – ett brus + Support: Paperwing

18-årsgräns

november 24, 2023 19:00 november 25, 2023 01:00

För 15 år sen gav vi ut plattan ”Ett Brus”. Omständigheterna kring inspelningen var väldigt speciella och det hörs. Inspelningen gjordes i den sal som en gång hette Hansas studio 2, Der Meistersaal, samma lokal som Bowie, Eno och Fripp mfl spelade in ”Heroes”. Meistersaal, som sedan länge inte används som studio, är en pampig balsal från Weimartiden i Berlin-i år 110 år sedan. Ett fantastiskt rum! Att vi fick möjlighet att använda det är nästan otroligt. Stort tack till Michael Ilbert som gjorde det möjligt och fick till den enorma ljudbilden under 5 dagars liveinspelning. Vi som spelade på plattan är Ulf Ivarsson, Christian Gabel, Conny Nimmersjö och jag.

”Ett Brus” pressades inte på vinyl då 2008 men nu har vi äntligen genomfört det och planerar en höstturné med fokus på plattan i samband med vinylreleasen.
Sättningen då är Ulf Ivarsson, Hux Nettermalm, Mikael Nilzén och jag. Pelle Ossler

Paperwing är en artist och kompositör vars musik är ett mishmash av associationer som sträcker sig från avant-garde pop till elektronika och kammarmusik. Paperwing har bland annat samarbetat med artisten Loney Dear, och hennes senaste musikföreställning String Fling med tillhörande album har blivit hyllad av kritiker med ord som “magnifik”, “spektakulär” och “årets konsert”. Med träffsäkerhet och närvaro bygger hon ett musikaliskt universum för lyssnaren att träda in i.

18 års gräns