Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

NINA ALEXANDRA RELEASEFEST │ Support: Gus By Heart

mars 2 19:00 23:59

18-årsgräns

På det kommande debutalbumet ”Skogarna brinner” bjuder göteborgaren Nina Alexandra på en personlig och levande resa genom tid och rum. En resa kantad av dansanta syntar, suggestiva rytmer och reflekterande texter, med influenser hämtade från såväl jazz som visa och elektropop.Tillsammans med producenten Anna Roxenholt (a.k.a. New Found Land) har Nina Alexandra skapat ett album som blandar förtrollande körer och varma syntar med naturens ljud. Från jublande elektrobeats på ”Du har vårdat mig” till glimrande blås i ”Florences piano” skapar musiken en dynamik mellan olika ljudlandskap och utforskar gränsen mellan det organiska och det syntetiska.

Med en röst som för tankarna till svenska ikoner som Eva Dahlgren och Marie Fredriksson ställer Nina Alexandra frågor som rör sig mellan det personliga och det universella, med existentiella kärnpunkter som ”Vem är jag när livet som jag känt det tas ifrån mig?” och ”Hur möter jag min sorg när skogarna brinner?”.

Albumet blir därmed inte bara en resa genom fysiska platser utan även en inre resa. Det berör vår tids komplexa frågor såsom klimatkrisens hot samtidigt som det blickar in i själva kärnan av människans existens. Tankar kring vårt gemensamma arv och vår plats i världen väcks och musiken – ibland storslagen, ibland minimalistisk – blir en katalysator för att utforska och förstå vår historia och samtid.

GUS BY HEART
Gus By Heart är Gustav Svedungs (Songs of Boda m fl) tummade anteckningsbok och surrande hårddisk. Sånger på hög, några utgivna men de flesta inlåsta i säkert förvar. Om det som känns men inte syns, om människorna, om naturen och om tiden. Några gitarrer, ett piano i vardagsrummet, en gammal synth men mest sång.