Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

LIV, DÖD OCH MENINGEN MED ALLT

september 12, 2023 18:00 21:00

Om existentiell hälsa, livsgnista och livets stora frågor med Agnes Wold, Martin Rödholm, Jolin Sewen och popduon Log Lady.

Att leva i en föränderlig värld är inte alltid enkelt. Flera folkhälsorapporter de senaste åren pekar på en ökad ohälsa i befolkningen som inte faller inom klassiska psykiska och somatiska kategorier.

Sedan 1984 uppmuntrar WHO också alla sina medlemsländer att förutom den fysiska, psykiska och sociala hälsan också arbeta med andlig/existentiell hälsa. De senaste åren har Hälsolots Centrums projekt ”Öppna kort – modell för existentiella samtal” på olika bibliotek, vårdcentraler, frivilligcentraler, äldreboenden, ungdomsmottagningar handlat om detta.

Också SKR har en delarena under namnet ”Meningsskapande i vår tid”.  Men vad handlar detta om och varför har det seglat upp som en stor fråga i våra moderna samhällen? När Göteborg nu firar 400 år vill vi fira den nyfikna öppenheten och mötet med varandra kring livets stora frågor lite extra denna kväll.

Restaurangen/baren skeppet har öppet kök från kl 17 på konsertvåningen, samtalet börjar kl 19.00 Bordsbokning på Skeppetgbg. Varmt välkomna.

Processed with VSCO with n3 preset

svenska kyrkan