Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Johannes Räihä + support: Fägring

18-årsgräns

december 8, 2023 19:00 23:59

Det går att ställa till med en jäkla fest på sträckan Hallsberg-Stockholm. Fråga Johannes Räihä. Ingen fixar festen som han. Å andra sidan blir ingen blir lika bitterljuv och obeslutsam som han dagen efter.

34-årige Johannes Räihä vill inte driva ungdomen ut ur sin kropp. Han vill hålla festen vid liv lite till, samtidigt som vännerna skaffar stora lån och litet barn. Men mitt i skarven mellan den fria och rastlösa pojken och den ansvarstagande vuxna mannen kommer tvivlet. Flera dagar går åt ill att binge:a serier och scrolla flöden. Prokrastinering och kel med katterna.

Johannes musikaliska värld är rastlös, bitterljuv och sällan större än sträckan Hallsberg – Stockholm. Men han, om någon, kan hålla festen vid liv hela vägen och visar på att det lilla kan vara enormt.

Johannes debuterade på den Svenska musikscenen med en spelning på Håkan Hellströms efterfest på Pustervik (2017). Året därpå släpptes debut-EP:n ”Den varmaste kontinenten” som togs emot väl av en enad kritikerkår och innehöll den P3-roterande debutsingeln ”Sjöarna i Idaho”. Efter släppet följde turnén ”underbar och ghostad av alla” tillsammans med Llojd. Debutalbumet ”Om jag bara kunde bli naiv igen” släpptes 2021 och under 2023 väntar ny musik.

Fägring har sedan debuten 2022 banat upp för en solklar plats på den svenska indiescenen med sin EP “Rockpsalm”, släppt med anrika skivbolaget Startracks (Wannadies, Bear Quartet etc). Med sitt popalster har Fägring hittat ett klockrent recept på svensk indie, den är ärlig, rå och vacker på samma gång med träffsäkra texter om längtan, social ångest och nostalgi. Musiken har jämförts med Kent anno 94’ och Markus Krunegård.