Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Henning

november 16 20:00 23:59

***18-årsgräns***
Insläpp: 19:00

”Henning känns mer än redo för en större publik” – Aftonbladet

Henning har blivit kallad ”Masthuggets Mark Knopfler” men har också ”ett uttryck så självklart vore han född med det” enligt DN. Som gitarrist har han turnerat med bland andra Tomas Andersson Wij, Lill-Babs, Daniel Gilbert och Sofia Karlsson.  Under eget namn gör han gitarrbaserad mjukrock på svenska som funnit en stor spridning hos en publik som uppskattar både jordnära vardagsbetraktelser och ett gitarrsolo som tar dom till ett annat universum, långt långt bort.

”Jag gräver där jag står och går till stor del omkring med samma funderingar jag hade som barn, frågetecknen jag då trodde skulle rätas ut i vuxenlivet kvarstår. Jag försöker inte förklara sakernas tillstånd eller presentera några lösningar. Jag försöker göra det jag tycker att jag är bäst på. De starkaste upplevelserna jag varit med om har varit omöjliga att sätta ord på. Jag hör mig själv svamla, leta efter ord som inte finns. Blir lätt sittandes tyst vid sidan om. Där tar gitarren och musiken vid.”

Efter att ha experimenterat med trummaskiner, syntar och sovrumsinspelning på de senaste plattorna är Henning nu tillbaka där allt började, bokstavligt talat.  Texterna är lokalt rotade med kartnålstick i uppväxtstaden och skivan är inspelad i den egna studion i Sandarna, Göteborg.

Det är också en återgång dit allt började i och med att skivan till största del är inspelad live i ett rum.  

”Tillbaka till det som först fick mig att vilja plocka upp gitarren, att stå tillsammans i ett rum och försöka få tiden att stanna med vetskapen om att det inte går att ändra och polera i efterhand”, beskriver Henning processen.

Hennings 6:e album ”Cowboy från rymden” kommer ut till hösten på nystartade skivbolaget Knippla Records, men redan den 22:e mars släpps singeln ”Tack för besöket” där Hennings karaktäristiska sologitarr möter en delikat blåssektion.