Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

HEAD OVER BOOTS: Springdale + Rookie Riot

februari 17 19:00 23:59

Howdy kompisar! 

Sadla på! Det är dags att damma av dina bästa boots och förbereda dig inför Göteborgs nya countryfest! Den 17e Februari 2024 förvandlas Skeppet Gbg till en riktig hoedown! Här är countryentusiasten lika välkommen som amatören. 

Hela 67,9 mil vallfärdar country-popduon Springdale – vinnare av årets P4 nästa, som fick juryn att tro att Vårgårda ligger i den amerikanska södern. Och de har inte fel! 

Från vår hemstad Göteborg kommer kvällens headliner Rookie Riot, som spelar “bluegrass music for country folk”, som idag är etablerat som ett av Sveriges främsta inom genren.

Var beredda på att känna danspulsen öka, som sedan når sin spets när vår egna country DJ Alex Mayr flippar sina skivor. 

Föreviga kvällen med en flash-tatuering av självaste Carl Hansen från @rumforkonst. 

Och har du ingen hatt eller bolo tie, stressa ej – merch kommer finnas.  

Säkra dina biljetter, så syns vi i honky-tonk dimman. 

Springdale 
Springdale är den svenska countryduon som består av Julia Brejnak och Oliver Stenberg. 2022 släppte de sin första singel ”Me Leaving You”. 

2023 vann de Sjuhäradsfinalen av P4 nästa med låten ”The One That Got Away”. Soundet är inspirerat av dagens moderna country, tänk artister såsom Keith Urban, Lainey Wilson och Carly Pearce. De skriver och producerar sina låtar själva och jobbar nu i studion med deras debut EP som kommer att släppas under 2024. Låtarna och soundet är djupare rotat i den gamla countrytraditionen, men med en modern touch. På Head over Boots har de med sig sitt grymma band och kommer bjuda på eget material. Allt från gammalt till osläppta låtar som kommer senare under 2024. Det bjuds även på lite favorit covers som ni garanterat kommer att känna igen. 

Rookie Riot
”Looking for that honest simplicity that goes straight to the heart.”

Rookie Riot är bandet som älskar den sanna bluegrassmusiken och som först blev känt för sitt engagemang att lära upp unga nya musiker. Idag är bandet etablerat som ett av Sveriges främsta inom genren med spelningar på några av Europas största BG-scener, utmärkelser för sitt engagemang samt en 10:e placering i Galax, Virginia i somras bland 127 amerikanska band.