Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

GÖTEBORG FOLK FESTIVAL 8-10 MARS (9/3)

mars 9 19:00 23:00

Göteborgs Countrykör
Workshop 15.30 (på 2a Våningen, Oceanen)

Konsert 20.00

Den 30 sångare starka kören sjunger under ledning av countrytrion My Dear Companion (Agnes Åhlund, Lea-Marie Sittler och Hannah Shermis), och de bjuder på en repertoar av gamla klassiska låtar ur old-time country genren varvat med låtar skrivna och arrangerade av trion. Med ljuvliga sångstämmor och nerv utlovas både en stämningsfull och svängig konsertupplevelse.

Sångtraditionen inom countrygenren är fyllda av vardagsskildringar. Det är musik med värme, humor och igenkänning som griper tag och drar med lyssnaren in i olika berättelser och livsöden. 


Ebo Krdum

Konsert 21.30

Ebo Krdum, är en svensk-sudanesisk Aktivist-Artist, född och uppvuxen i Sudan och flyttade till Sverige i slutet av 2010. Sin musikaliska resa började när han var 5 år gammal i västra Sudan. Som självlärd multi-instrumentalist lärde han sig helt själv utanför musikskolor och institut. Under de senaste fem åren har Ebo varit närvarande på olika livemusikscener, främst i Sverige men också i andra EU-länder, där han presenterar sina projekt med olika svenska och internationella musiker.

Ebo har bland annat vunnit Grammis för Årets folkmusik 2022, Africa Is More 2023,Årets rytm på Manifestgalan 2022. Samt nominerats till DNs kulturpris i Årets musik 2022, Best Artist i SongLines music Award 2022, samt Nordiska Rådets Musikpris 2022.

”Ebo Krdum är definitivt en av Sveriges dolda tillgångar”
– DN Sverige 2021.


Quarttango

Konsert 23.00

Göteborgsbandet Quarttango med sina rötter från Sydamerika, Sverige och Ungern har i många år skapat musik med influenser från i stort sett hela världen. 

Med en kraftfull scennärvaro och sin busiga lekfullhet skapar gruppen musik som berör och utmanar. Klangerna och harmonierna har de typiska Quarttangofärgerna som genomsyrar såväl deras sånger som det instrumentala spelet.  I bagaget har de med sig tango, folkmusik, klassiskt och jazz. Låtar med smäktande tonslingor, drömskt och filmiskt, som många gånger framkallar tårar eller lockar till dans. Med en fot i teatermusiken har Quarttango alltid närt sig av scenkonsten och främjat ett öppet sinne för inspiration och transformation. 

Musiker:
Amori Mori Jorge Alcaide
David Sperling Bolander
Jonas Franke-Blom
Laszlo Bozsodi Stålvik

18 årsgräns
SE HELA FESTIVALPROGRAMMET HÄR: https://www.goteborgfolkfestival.com/
FÖRKÖP BILJETTER HÄR: https://www.goteborgfolkfestival.com/forkop-har