Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Experimental Composition and Creation

mars 6 19:30 21:30

Konsert med studenter från masterprogrammet i komposition, Experimental Composition and Creation, årskurs två.

Månen är en hyllning till månen. Jag blev kär med månen i höstas när jag såg en fullmåne som gittrade igenom molnen i mitten av hundratals stjärnor. Den stod som en kraftfull varelse i en sjö av stillhet och tystnad. På pianot försökte jag använda så manga tekniker som möjligt för att skapa en rörande tystnad i bakgrunden medan månen kommer fram stolt och stark i formen av en melodisk föregrund.” (Durata: ca.8’-10’)

ASPEC(T) är ett ljudkonstprojekt som berätter historien av upptäcken och upplevelsen av mitt eget queera identitet, det vill säga, demisexualitet. Det betyder att jag känner inga sexuella känslor om en person vem jag inte har en personlig eller vänlig relation med. Då befinner jag mig fast imellan två världer som jag inte passar i, det vanliga samhället och den queera manliga motkulturen.” (Durata: ca.17’)

Extranummer: Piece For Prepared Piano and Unprepared Pianist (Durata: obestämt)

Daniel Quigley (f.1999) är en irländsk kompositör och pianist från Belfast, Nordirland som studerar andra år på Experimental Composition and Creation på HSM. Han specialiserar på nutida klassisk musik för instrument, men också har hans erfarenheter med jazz, folk- och körmusik påverkat hans unikt stil. Tidigare har hans musik framförats av Norrköping Symfoniorkester och Svenska Kammarkören.

“Paradise Lost” är ett nystartat operaprojekt av Arvid Kraft, Alica Tserkovnaja och Anna Nygren. Genom att arbeta med teman som sårbarhet, outsägliga förnimmelser och diffusa känslor är syftet att skapa en värld  där publiken är omgiven och omfamnad, men också nära till obehag, dock given möjligheten att orientera sin egen position kring dessa känslor. Till denna föreställning har de tre ihop skapat en begynnande Aria – Arvid som kompositör, Alica som regissör och Anna som librettist – vilken ska föreställa en av operans dramaturgiska höjdpunkter.Arvid Kraft är kompositör och studerar sin sista termin på masterprogrammet Master in Experimental Composition and Creation på HSM. Han intresserar sig för hur semantisk och symbolisk mening, samt det absurda och icke-betydande, kan föras in i ett musikaliskt sammanhang. Genom att experimentera med text, röst och musik sammanfaller dessa medium och skapar en ljudvärld där språkets begränsningar luckras upp.

Alica Tserkovnaja (f. 1988) arbetar interdisciplinärt genom expanderad koreografi, regi och performance. Hennes somatiska praktik utforskar kroppens tillstånd genom ett djupt lyssnande till behov och impulser. Denna praktik omvandlas till koreografiskt material och vidare till publika scenkonstverk, i samarbete med andra konstnärer samt i soloverk. Hennes arbete har presenterats på: Site Specific Festival (Stockholm), Center for Contemporary Arts (Glasgow); Assembly Roxy Theatre (Edinburgh); Galleri Femtopia (Stockholm); & Galleri Duerr (Stockholm). Alica har en Kandidatexamen i Mimskådespeleri från Stockholms Konstnärliga Högskola samt en Master i Musik från Musikhögskolan i Malmö. Under år 2024-2026 är hon residenskonstnär på Transit.

www.alicatserkovnaja.com
www.vimeo.com/alicats

Anna Nygren är författare, dramatiker, litteraturvetare och lärare i litterär gestaltning, med stor passion för hästar och hav.

Fri entré, inga biljetter.