Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Doc Lounge: High and Low – John Galliano + modevisning

april 10 18:00 22:00

High fashion och cancel-kultur är temat för kvällen när Doc Lounge Göteborg, stans bästa dokumentärfilmklubb, visar ett fascinerande porträtt av en modeikons uppgång och fall.

Filmtitel: High and Low – John Galliano

John Galliano är känd som en av vår tids mest inflytelserika och kontroversiella modeskapare. Under 15 år arbetade han som designer för Dior och Givenchy och klädde några av de vackraste och mest framgångsrika kvinnorna i världen. Genom sina fantasifulla och nyskapande modevisningar återuppfann han modeindustrin och gjorde så att high-fashion gick från att vara en elitistisk nisch till en global mångmiljardindustri. Men år 2011 fick Gallianos karriär ett abrupt slut när han uttryckte rasistiska och antisemitiska förolämpningar som fångades på video.

High and Low – John Galliano undersöker designerns mångfacetterade och motsägelsefulla personlighet, och den kontext – årtionden av arbetspress och missbruk – i vilken hans fall och efterföljande tillfrisknande kan ses. Genom intervjuer med vänner, familj och kända modeprofiler blottläggs Gallianos sökande efter försoning.

Oscarsvinnaren Kevin Mcdonalds dokumentär skildrar Gallianos karriär från uppgång till fall och undersöker hur kända personer hanterar offentlig granskning. Går det att bli förlåten i dagens cancel-kultur? Och ska en “cancelad” person få en andra karriärchans? Galliano medverkar själv i filmen och ger sin sida av historien.

Om filmen
Regi: Kevin Macdonald
Speltid: 115 min 
Land: Storbritannien, USA, Frankrike
Språk: engelska

Om kvällen
Onsdag 10 april
Dörrarna öppnar kl. 18.00. 
Lokal: Skeppet Gbg, Amerikagatan 2
Entré: 90kr / 70kr studerande, arbetssökande, pensionär + serviceavgift
Mer info kommer.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Skeppet Gbg och ABF.

OM DOC LOUNGE
Doc Lounge Göteborg är stans bästa filmklubb och en fusionbiograf som blandar det bästa av vad kulturen har att erbjuda – bar, musik och samtal tillsammans med de hetaste dokumentärfilmerna från hela världen. Kort och gott – världens bästa filmer och veckans skönaste häng!