Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Doc Lounge – Anhell69

oktober 25 18:00 23:59

Doc Lounge: ANHELL69

EN HELKVÄLL I QUEER-ANDA!

med två filmer, en dragshow och ett samtal om queer-livet i Göteborg!

Välkommen till Doc Lounge Göteborg, stans bästa filmklubb och en fusionbiograf som blandar det bästa av vad kulturen har att erbjuda – bar, musik och samtal tillsammans med de hetaste dokumentärfilmerna från hela världen. Kort och gott – världens bästa filmer och veckans skönaste häng!

ANHELL 69
Enter the Void möter Paris is burning i en poetisk spökhistoria om Colombias queera ungdom.

Theo Montoyas debutfilm skulle ha blivit en dystopisk B-rulle om stigmatiserat sexuellt umgänge med spöken. Men istället blev det en dokumentär sorgesång och hyllning till ungdomen och döden som vandrar hand i hand genom Medellíns nattliga gator. Här framträder en ung, queer generation som vuxit upp i efterdyningarna av Farc-gerillans krig och Pablo Escobars drogimperium i staden som kallas för Colombias homosexuella Mecca. Montoya skildrar vännernas syn på kärlek, framtiden och sina egna kroppar med en suggestiv färgpalett som osäkrar relationen mellan det dokumentära och fiktiva universumet. 

→ OM FILMEN:
Anhell69
Regi: Theo Montoya
År: 2022
Längd: 72 min
Språk: Spanska
Undertexter: Svenska

STOCKHOLM, 1982
FÖRFILM
En naken och ärlig tillbakablick över hur det var att vara ung, kåt och gay under decenniet då hiv kom till Sverige. 1982 diagnostiserades de första fallen av hiv i Sverige. 40 år senare, i filmen Stockholm, 1982, möter vi tre män som berättar om kärlek, lust, skam och sorg och om att hitta sitt sammanhang i 80-talets Sverige. En tid som för många queera personer innebar att leva i skuggan av död och förlust.

OM FÖRFILMEN:
Regi: Palmer Lydebrant
År: 2023
Längd: 19 min
Språk: svenska
Undertexter: Engelska

DRAG SHOW CULT, med Status Queer & friends 
CULT är ett projekt av Status Queer. Status Queer — AKA Kolbrún Inga Söring och Sam Message — är en Göteborgsbaserad konstnärsduo som använder konst och kultur för att bygga en mer inkluderande, mångsidig och hållbar HBTQ+-gemenskap. Var med på en drag show utan dess like!

SAMTAL
Efter filmen frågar vi Status Queer-medlemmar Sam Message och Kolbrún Inga Söring om queer-livet i Göteborg. Samtal leds av Adrian Turrado, från SAQMI.

→ OM KVÄLLEN:
Dörrarna öppnas 18:00.
Eventstart: 19:00
Dragshow
Förfilm: Stockholm, 1982, av Palmer Lydebrant
Huvudfilm: Anhell69, av Theo Montoya
Samtal
Sluttid: 22:00

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF Göteborg, Skeppet GBG, FilmCloud och SAQMI, The Swedish Archive for Queer Moving Images.