Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Virginia And The Flood | Support: Mia Maria Johansson

maj 6, 2022 18:00 - maj 7, 2022 01:00

Efter allting. Tillbaka på Göteborgsscenen igen. Tillsammans med Mia Maria Johansson som support. Detta blir en minnesvärd kväll.

Virginia And The Flood är kommen ur en kombination av nervkläm, tandagnisslan och örontortyr. En långresa och en påstridig tinderdejt planterade en övertygelse där tvivel hade vuxit fast. En pågående process. En trögflytande sörja. Som ett resultat växte behovet av att födas på nytt; mitt i allt såg en svartvit figur dagens ljus. Det kan kallas Ghost folk/Southern Goth. Det kan kallas att Leonard Cohen och PJ Harvey bränner kyrkor i Norge från sitt base camp i en bingohall. Skärande, snällt, vackert, hårt. Lyssna och gråt.

Sedan debutsinglarna ”Dear God” och ”You will never know a river” i början av 2019 fram till hyllade albumet ”Aqua Duck Down”, har manifest- och gaffaprisnominerade Virginia And The Flood avverkat flertalet trångbesökta spelningar såsom bl.a. Way Out West, Reeperbahn Festivalen och Pustervik.
”Ett väsen som kommer att välta din värld när helst du önskar det.” Säger dom.

lyssna

Mia Maria Johansson

Mia Maria Johansson har varit aktiv på Stockholms Underground-scen sen tidigt 2000-tal. MMJ spelade tidigare i indie/electro/punk-bandet Meine Kleine Deutsche och är numera även en del av det hyllade punkbandet SNAKE.

I början av 2021 släppte hon under eget namn debutalbumet ’SLAY’ som släpptes via Lazy Octopus Records, och i slutet av samma år släpptes den omskrivna dubbelsingeln Förloraren & Sorg På Ett Dansgolv som lovordades av flera svenska musikbloggar.

Live har hon sällskap på scen denna gång av Emmy Windelhed, Johanna Hörnell och Tess De La Cour, medlemmar från bla Matriarkatet, Glenn Echo och Memoria.
lyssna

biljett

Detaljer

Börjar:
maj 6, 2022 18:00
Slutar:
maj 7, 2022 01:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg

Arrangör

Skeppet GBG