Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

VIN- och OSTPROVNING

oktober 27 17:30 - 19:00

Med Naturviner från REKOVIN, ostar från CITYYSTERIET och smaker från Skeppets Palestinska kök bjuder vi nu in till höstens första Vin- och ostprovning.

Ost och vin hör ihop på ett nästan mytiskt sätt. Ostbrickan och vinet blev väl populärt ungefär samtidigt i Sverige på 70-talet. Symbiosen är ännu större där vinet odlas. Ost och vin har där anpassats efter varandra under sekler till perfekta kombinationer.

Följ med på en Ost- och vinprovning som bygger vidare på traditionen men öppnar för nya smaker och tankar. På 70-talet var det nästan alltid ost och rött vin, idag anses nästan alltid ost vara bättre med vitt eller orange vin. Ostarna görs på obehandlad, närproducerad mjölk, bygger på en gedigen osttradition men lite friare i tanke och handling. Viner är Naturviner som bygger på tradition men har naturens samspel som ideal vilket ger för oss nya smaker.

Provningen sker i nya matsalen hos Skeppet GBG där vi berättar om vinerna och ostarna för att sedan prova och prata om vad vi tycker det smakar och varför. Skeppet bjuder på meze från Skeppets Palestinska kök och sedan kan man hänga kvar och tjöta om ni vill! Cityysteriet drivs av Johan Rudh och är resultatet av ett livslångt skenande ostintresse. Tillverkning och butik finns sedan hösten 2020 i Slakthusområdet i Göteborg. Rekovin importerar naturviner från små hållbara gårdar ifrån Europa!

Föranmälan är att rekommendera då det är begränsat antal platser.

VAR: Skeppet GBG
NÄR: 17.30
PRIS: 695 kr

Anmälan sker till jenny@skeppetgbg.se

ostarna
vinerna

Detaljer

Datum:
oktober 27
Tid:
17:30 - 19:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg

Arrangörer

Skeppet GBG
Cityysteriet
Rekovin