Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vantrivs vi i kulturen // Moralisk pluralism

september 1, 2022 18:00 - 23:00

Konceptet moralisk pluralism innebär att det i ett samhälle kan existera sinsemellan motstridiga moraliska uppfattningar som var för sig ändå förtjänar att respekteras. Hur hanterar vi motstridiga idéer om moral och normer i ett multikulturellt samhälle? Finns det moraliska idéer som är bättre än andra? Vilka värden och värderingar är vi beredda att köpslå om, och vilka anser vi ligger orubbligt fast? Kvällens samtal tar sin utgångspunkt i dessa och närliggande frågor.

Gäster:
Erik Malmqvist, universitetslektor i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet + docent i medicinsk etik.
Lina Eriksson, universitetslektor i Stadsvetenskap.

Restaurang öppnar 18.00
På scen: 19.00

För snart hundra år sedan konstaterade Sigmund Freud i sin bok ”Vi vantrivs i kulturen” att vi lever och plågas under kulturens bojor. Under våren påbörjar vi en samtalsserie där vi frågar oss hur det är ställt med människan i kulturen idag.
Hur mår vi egentligen? Vart är vi på väg? Genom samtalen hoppas vi kunna få syn på något i oss själva, i vår samtid, och kanske något om en möjlig framtid.
Vår förhoppning är att skapa utrymme för samtal som faktiskt kan förändra oss, och som inte bara återupprepar invanda ståndpunkter och tankemönster. Vill du vara med? Välkommen!

Vill du äta? Boka ditt bord på kontakt@skeppetgbg.se

Detaljer

Datum:
september 1, 2022
Tid:
18:00 - 23:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg

Arrangör

Skeppet GBG