Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vantrivs vi i Kulturen? Med Jonna Bornemark

september 22, 2022 17:00 - 23:00

OBS! Restaurangdelen på läktaren fullbokad denna kväll! Det går dock bra att komma oanmäld och äta plockbuffé från kl 17:30 – för er som beställer plockbuffé finns sittplatser i vår lilla matsal och/eller ett begränsat antal platser i stora salen. Dessa sittplatser är tillgängliga även för gäster som inte äter, och är ej möjliga att reservera. Först till kvarn helt enkelt. Ingen förbokning behövs dock alltså för plockbuffén! Hoppas ni hängde med 😅

PRIS Plockbuffé & Pilsner: 115 kr – wow!

För snart hundra år sedan konstaterade Sigmund Freud i sin bok ”Vi vantrivs i kulturen” att vi lever och plågas under kulturens bojor. Under våren påbörjar vi en samtalsserie där vi frågar oss hur det är ställt med människan i kulturen idag.
Hur mår vi egentligen? Vart är vi på väg? Genom samtalen hoppas vi kunna få syn på något i oss själva, i vår samtid, och kanske något om en möjlig framtid.
Vår förhoppning är att skapa utrymme för samtal som faktiskt kan förändra oss, och som inte bara återupprepar invanda ståndpunkter och tankemönster. Vill du vara med? Välkommen!

Denna gång pratar vi utifrån Jonnas senaste bok ”Jag är himmel och hav : en filosofisk undersökning av graviditet, liv och jagets gränser”.

Gäst: Jonna Bornemark, professor i filosofi vid Södertörns Högskola, författare.
Moderator: Alexandra Lindelöf
Restaurang öppnar 17.30
På scen: 19.00

Vill du äta? Boka ditt bord på kontakt@skeppetgbg.se
AW buffé drop-in från 17.00 115 kr inkl en öl.

Detaljer

Datum:
september 22, 2022
Tid:
17:00 - 23:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg

Arrangör

Skeppet GBG