Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vantrivs Vi i Kulturen? Gäst: Josefin de Gregorio Tema: KÖN

oktober 27 17:00 - 23:00

För snart hundra år sedan konstaterade Sigmund Freud i sin bok ”Vi vantrivs i kulturen” att vi lever och plågas under kulturens bojor. Under våren påbörjar vi en samtalsserie där vi frågar oss hur det är ställt med människan i kulturen idag.
Hur mår vi egentligen? Vart är vi på väg? Genom samtalen hoppas vi kunna få syn på något i oss själva, i vår samtid, och kanske något om en möjlig framtid.
Vår förhoppning är att skapa utrymme för samtal som faktiskt kan förändra oss, och som inte bara återupprepar invanda ståndpunkter och tankemönster. Vill du vara med? Välkommen!

Könsbegreppet har idag vidgats till mer än de två klassiska könen men de är allt jämt dominerande. Och, har det visat sig, allt mer åtskilda. Eftervalsanalyser visar att män och kvinnor röstar alltmer olikt och det ser likadant ut i de yngre generationerna. Den feministiska vågen som sköljde över världen ett tag har ebbat ut, i dejtingsåporna träder de klassiska rollerna fram allt mer och i vår omvärld växer de auktoritära partierna på bred front. Hur skall vi förstå detta? Finns det en skillnad mellan vad vi säger att vi vill ha och vad vi egentligen vill ha?

Gäst: Josefin de Gregorio
Restaurang öppnar 17.00 med AW buffé

På scen: 19.00
Vill du äta? Boka ditt bord på kontakt@skeppetgbg.se
Bordsbokning från 18.00

Detaljer

Datum:
oktober 27
Tid:
17:00 - 23:00

Arrangör

Skeppet GBG