Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Taubedagen

mars 12 14:00 - 16:30

På Grund av extremt högt tryck till denna konsert tog biljetterna slut på rekord-tid, ca 30 sekunder.
Här nedan kan ni ställa er på väntelista.
Vi kommer också ha svårt att besvara alla mail vi fått gällande detta och ber om överseende om svar dröjer eller uteblir.

väntelista

På Skeppet Gbg den 12 mars 2023, som är Evert Taubes födelsedag, instiftas “Taubedagen 12 mars” i form av en konsert i två akter som blir en happening i Taubes anda, där vi firar Evert, minns hans son Sven-Bertil och hälsar våren välkommen med att besjunga tjällens (strandskatan) ankomst – sen urminnes tider Bohusläns och Västkustens viktigaste vårtecken.

På “Taubedagen 12 mars” kommer scenen att fyllas av två körer, tolv musiker, sångare och kompositörer samt sex författare och forskare. Närvarande kommer också att vara representanter för Stiftelsen Taubes Värld som har sitt säte i Göteborg.

Bland alla medverkande kan nämnas Benny Andersson, Peter Nordahl, Göteborgs kammarkör, Göteborgs nya flickkör, gitarrduon The Gothenburg Combo, Peter Nordahl, Myrra Malmberg, Martin Bagge och den iranske trubaduren Päyam Tabatabyi som sjunger Taube till persisk luta. Samt författarna och forskarna Ellen Mattson, Gunnar D Hansson, Oskar Kroon, David Anthin och Per Magnus Johansson. Konferencier är musikkritikern och författaren Martin Nyström – som också är initiativtagaren till “Taubedagen 12 mars”.

Syftet med den dagen är att få Evert Taubes texter och musik att spridas, ta vägen åt nya håll och kopplas till det oväntade. Därför kommer den att bjuda på ett flertal uruppföranden och kända visor i överraskande arrangemang.

Men syftet är också att lyfta fram Evert Taubes ojämförliga konstnärsskap. Hans unika perspektiv som får honom att i sina visor och i sin prosa förbinda hemma och borta, nära och fjärran och det välbekanta med det främmande. Att han vart han än kom i världen – kände igen sig.

Detaljer

Datum:
mars 12
Tid:
14:00 - 16:30

Plats

Amerikagatan 2, göteborg