Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Strage on stage / Ljung

april 2, 2022 18:00

Som skribent, poddare, författare och dj har Fredrik Strage i mer än 30 år ägnat sig åt popmusik. På Skeppet GBG bjuder han på en underhållande show om sitt liv vid kravallstaketet och om rockmytologi, idoldyrkan och oläsliga bandloggor. ”Strage on Stage” är en blandning av föreläsning, standup och popkulturell predikan.

– Den här showen hade premiär på Mosebacke i Stockholm tidigt 2020, säger Fredrik Strage. Jag hann stå på scen två gånger innan världen gick åt helvete. I höstas gjorde den comeback på Södra teaterns stora scen och åkte även på turné till Pustervik i Göteborg och Reginateatern i Uppsala. Det är en stor ära att få komma till Skeppet GBG. Om du bara ska se en show där en grånad rockjournalist pratar om sin skivsamling, låt den showen bli min!

Ljung
Ljung har fått mycket uppmärksamhet för sitt unika eteriska uttryck och elektroniska musik som rör sig mellan synth- och gothpop. Uppväxten på västkusten hörs i musiken. De hårda vindarna från havet, de karga klipporna som möter de dunkla skogarna – allt finns där. Hemma i sovrumsstudion har influenserna blivit till en säregen, mörk och beatbaserad popmusik. Med förhäxade synthar, tungt vibrerande bas och en mystisk men lekfull stämma griper Ljung tag med sina låtar om hjärtesorg, andevärld och begär.

Ljung debuterade med singeln Sleeping 2018, släppte debut-EP:n Eden året efter och förra året kom hennes singeln Desire. Hon har hyllats av de flesta inom musikmedia, däribland GAFFA, Per Sinding-Larsen och – såklart kvällens huvudperson – Fredrik Strage. Ljung är en spännande liveupplevelse och har genom åren varit förband åt Agent Side Grinder, Lust For Youth och Kite – som hon också jobbade med under den legendariska spelningen på Kungliga Operan.

spotify
instagram
facebook

På Scen Strage 20.00

Biljett: https://billetto.se/e/strage-on-stage-biljetter-594724

Restaurangen öppnar 18:00, boka bord på kontakt@skeppetgbg.se

Detaljer

Datum:
april 2, 2022
Tid:
18:00

Arrangör

skeppet GBG