Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sex Kino + Synd + Novitjok

februari 3 19:00

Skeppet GBG’s bar & restaurang öppnar 18.00

Novitjok:
Syntig post-punk från Göteborg. Deras senaste och första EP Alarma karaktäriseras av desperation och rastlöshet, med inspiration hämtad från post-punkeran 1980-talet. Novitjok har ett rått och skärande sound, kantat av melodier från minnen av ett dansgolv. Sedan deras första släpp 2021 har de hunnit med spelningar både på festivaler och flera ställen i Göteborg. De bjuder på en både melodisk, rå och ösig kväll!
Lyssna

SYND:
Bakom det Göteborgsbaserade konstpopbandet Synd finner vi enäggstvillingarna Mikael Marklund och Erik Lagerwall, samt den vilsne saxofonisten Hugo Henriksson från Vårgårda. Innan de slutligen fann varandra genom musiken var de bittra rivaler. Men det var länge sedan och det är nu sent på jorden. Därför har de lagt sina duster och meningsskiljaktigheter åt sidan för att under en kväll bjuda på en makalös föreställning där de tagit så sig att ackompanjera apokalypsens sju ryttare med trummaskin, otaliga effekter, plonkiga syntar och en distad gitarr.
”Synd, är ett svek mot gud men det är också synd när man tappar något man gillar.”
-Karl Jaespers
lyssna

Sex Kino:
James Brook (fd. Pardon Moi sångare och producent) och Josefine Larsson presenterar Sex Kino, en retro new wave explosion som började halvvägs mellan Stockholm och Berlin.
Minnesvärda melodier och teman höljt i ett Dark Disco 80-tals skimmer utgör kulissen för sånger om framtids-dystopier och älskare på rymmen.
2020 släppte Sex Kino sin första EP på vinyl, Scream in the City, och därefter 3 singlar som nått internationell publik inom klubbscen och radio. 2021 gjorde de scendebut som huvudakt på den populära festivalen Gouter De Nuit i Paris.
lyssna

förköp här

Detaljer

Datum:
februari 3
Tid:
19:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg

Arrangör

Skeppet GBG