Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Releasefest – Fartyg 6

november 18, 2021 19:00 - 23:59

Fartyg 6 är tillbaka med sin tredje skiva utgiven på PACAYA records! Denna afton blir en helkväll med musik av bandet som spelar musik från albumet, samt ett framträdande av support-artist!

Allt på fantastiska SkeppetGbg – vår lysande stjärna och samarbetspartner!

Ballader och Meck
Fartyg 6 är en sextett som vibrerar i sitt uttryck och ton. Sedan starten 2014 har bandet lockat och hänfört en vid bredd av lyssnare med sin uttrycksfulla, udda jazz. De representerade Sverige i Nordic Jazz Comets 2019 och spelade 2020 på EFG London Jazz festival men har likväl spelat på rock-klubbar och i kammarmusik-rum. Bandet har hyllats för sitt originella uttryck och sitt täta samspel i sin musik som bär en lekfullhet och innerlighet med förkärlek till metriska melodier och underligt sväng. Deras musik kan liknas vid ett videospel och sveper musikaliskt i tvära kast mellan eufori, kaos och harmoni.

Fartyg 6 har tidigare utgivit två skivor (Allt Faller & Den Första) på PACAYA Records och släpper nu sin tredje skiva och andra album Osmund.
I det kommande albumet så omfamnas ord om ords otillräcklighet och poetiska tankar med instrumentala låtar där musiken ger utrymme för eftertanke eller bara feel good! Vi kan vänta oss ett album med många med många parametrar med många ballader och meck!

Matilda Andersson – sång,röst
Daniel Gahrton – barytonsaxofon
Robert Nevén (vik. för Lisa Grotherus) – basklarinett
Milton Öhrström – piano
Boel Mogensen – kontrabas
Maria Dahlin – trummor

BILJETTER: https://billetto.se/e/fartyg-6-releasekonsert-support-biljetter-561259

LYSSNA: https://open.spotify.com/artist/136y6Iz0NGQMhqXC5cdUzT
TITTA: https://www.facebook.com/fartyg6

Detaljer

Datum:
november 18, 2021
Tid:
19:00 - 23:59

Plats

Skeppetgbg

Arrangör

Fartyg 6
E-post:
fartyg6@gmail.com
View Arrangör Website