Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

NAOKO SAKATA – INSTÄLLT

november 27, 2021 18:30 - 23:59

”Dancing Spirits” består av sju improvisationer, spelade av Naoko Sakata på en Steinwayflygel i Annedalskyrkan, Göteborg den 18:e och 19:e augusti 2020. Dessa sju spår ger utlopp för hennes autentiska musikalitet och ojämförliga kreativa talang.Musiken på skivan har inte skrivits i förväg utan uppstod i stunden och är därför oefterhärmelig, ren improvisation. Det finns inget utöver konstnärens fria uttryck.

”Dancing Spirits” ingår inte i en ordinär lyssnarupplevelse och det är nästan omöjligt att placera albumet i ett specifikt fack eller genre. Det är snarare resultatet av ett experimentellt musikaliskt förhållningssätt där varje enskild ton följer den tidigare utan någon bestämd princip, förutom den totala friheten. I ”Dancing Spirits” tar Naoko Sakata den experimentella musiken till dess yttersta gräns. Det rör sig om ett konstnärligt utförande som för tankarna till naturfenomen eftersom det är obegränsat i sitt uttryck, impulsivt i sitt framförande, outgrundligt i sin ordning, troget och följsamt enkom mot en enda sak: sin egen existens.

Naoko Sakata beskriver sitt förhållningssätt till musiken såhär: ”När jag sätter mig framför flygeln, så försvinner jag som person. Min kropp överför den musik som jag hör i mitt huvud. Där finns inga hinder för mitt skapande, och jag följer inga regler för hur musiken ska uttryckas. Det är på samma gång något naturligt och mycket andligt, heligt och vilt, något som existerar ett ögonblick i tiden, och endast då, innan det försvinner för alltid.”

”Dancing Spirits” är ett album som erbjuder ett nytt sätt att tolka musik, och hur viktigt det är att lyssna på de kreativa impulserna inom oss, att hänge oss dem fullständigt, att släppa dem fria utan rädsla. Det är också ett unikt fönster mot Naoko Sakatas värld och hennes egensinniga tolkning av konstens betydelse. En innebörd som kan höras men inte förklaras närmare.

Olof David Åhlén, artist och producent, skapar improvisationer med en kontemplativ ton som bygger på den ordlösa röstens möte med analog elektronik. Suggestiva, abstrakta ljudlandskap med ett sakralt anslag. David har samarbetat med artister och musiker som Stefan Östersjö, Mariam Wallentin, Sofia Jernberg och Maria W Horn.

PÅ SCÉN:
18.30 Dörr
19.15 David
20.00 Naoko Sakata

BILJETTER: https://billetto.se/e/naoko-sakata-biljetter-575292

Detaljer

Datum:
november 27, 2021
Tid:
18:30 - 23:59

Plats

Skeppetgbg

Arrangörer

Skaiv
skeppet GBG
Levande Musik