Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

MUKO presenterar Trees of Light

oktober 28, 2021 18:30 - 23:00

Trees of Light är ett unikt samarbete där mästerliga musiker från olika traditioner skapar innerlig musik för framtiden.

Karin Nakagawa är starkt rotad i den traditionella musiken i Japan. Hon spelar 25-strängad Koto, ett japanskt harpliknande instrumente. Hennes studier började på 13-strängad koto, för mästaren Keiko Nosaka. Idag anses hon vara en av de få riktiga mästarna på 25-strängad koto.
Lena Willemarks uttrycksfulla röst och starka förankring i Älvdalen, bidrar med svensk folkton och poetiska texter på Älvdalsmål.
Anders Jormin är en välkänd och respekterad basist med hela världen som arbetsfält, när han inte är hemma i Göteborg och undervisar på musikhögskolan.
Jon Fälts trumspel är innovativt, svängigt och överraskande. Han har liksom Anders sin bakgrund i jazz och improvisationsmusiken.

Tillsammans låter dessa fyra musiker improvisationens öppna fält möts och reagera till en unik och varm musikvärld där nya vägar skapas. Musiken i denna ensemble bär intryck av historien och leder oss in i morgondagen.
De senaste åren har trion uppträtt över hela Skandinavien och flera gånger i Japan, för en entusiastisk publik.
2015 släpptes gruppens första CD ”Trees of light” på den välkända ECM-etiketten.
För denna mycket hyllade inspelning vann de en Grammy och flera andra priser.

2019 släpptes albumet ”Poems for orchestra”. Här möter de Bohuslän Big Band, i unika arrangemang av Anders Jormin. Även detta andra album har fått mycket goda recensioner av internationella kritiker.

Album nummer tre spelas in i Göteborg under hösten, och i samband med det ger gruppen denna unika konsert på MUKO jazz/ Skeppet.

Dörrar: 18:30
På scen 19:30

FESTIVALPASS: https://billetto.se/e/muko-jazz-festival-2021-biljetter-566027

BILJETT trees of light: https://billetto.se/e/muko-jazz-festival-2021-one-day-pass-28-10-biljetter-566575

Detaljer

Datum:
oktober 28, 2021
Tid:
18:30 - 23:00

Plats

Skeppetgbg

Arrangör

MUKO
E-post:
westerberg.ebba@gmail.com
View Arrangör Website