Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Matteuspassionen – Filmvisning

april 15, 2022 17:00 - 19:30

Det ikoniska verket som blev film för att övervinna en pandemi

Ingen påsk utan Matteuspassionen. Välkommen till Skeppet, Sjömanskyrkan på en galavisning av den filmatiserade föreställningen av Bachs himlastormande mästerverk Matteuspassionen.

Krig rasar i världen, klimatet närmar sig en tipping point och pandemin har satt djupa spår. Att medvetet titta bort är något vi alla gör dagligen för att själva orka med. För hur ska vi hantera en omvärld där ständiga oförrätter begås? Vilket ansvar har vi egentligen för våra medmänniskors lidande?

Genom Regionteatern Blekinge & Kronoberg har detta klassiska verk fått en ny skepnad som film. Till toner av Bach skapar tre skådespelare, en pianist och en sångerska drabbande scenkonst som ställer frågor om vår samtid.

Efter filmvisningen följer ett samtal om medmänsklighet, skuld och ansvar. Frågor som just nu känns mer angelägna än någonsin. Medverkar i samtalet gör Lars Gårdfeldt (författare, präst och HBTQ-aktivist), Ylva Leitzinger (präst och kyrkoherde), Åsa Edgren (VD och scenkonstchef på Regionteatern Blekinge & Kronoberg) samt publiken.

Kvällens program
17.00 mingel
17.30 filmstart Matteuspassionen
18.30 samtal
ca 19.10 slut

Biljett: Visningen är gratis – men OSA för att säkra en plats Här

Visas i samarbeta med Sensus

Detaljer

Datum:
april 15, 2022
Tid:
17:00 - 19:30

Plats

Amerikagatan 2, göteborg