Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Masthuggsgunget & Modernshortcuts presenterar: Gung på Skeppet

december 10, 2022 19:00 - december 11, 2022 01:00

MANX ryms en stor influenspalett som bäddas in i ett fantasifullt audiovisuellt berättande – allt ur producenten, tillika konstnären och artisten, Maria Lakatos skaparbubbla. Bortsett från musikaliska influenser, som Aphex Twin, Björk och Oklou, har Maria mage att dansa över ett flertal oväntade genrer och lånar från många av världens hörn. Det hymlas inte med att trotsa både popkulturella ramar såväl som lyssnarens förväntningar. Efter att ha spelat in egen musik i nästan 20 år har Maria odlat fram en originalitet som nu lever som ett ingrott DNA i MANX. Hennes själfulla sång tar en oklanderlig plats i produktionerna.

facebook

D4RKSTAR är Eskilstunafödde Andreas Lindhs alter ego när han kombinerar elektroniska klanger med ringande gitarrer och starka sångmelodier. Musiken bär på den tydliga röda tråd som återfinns i andra Eskilstunaband, samtidigt som de tydliga nittiotals- och shoegazereferenserna också blandas upp med modernare darkwave-klanger. Vi hör tydliga ekon av såväl Yvonne som Kite, men här finns även melodiska flirter till såväl punk som americana.

D4RKSTAR är ett perfekt smygromantiskt soundtrack till den moderna stadens postindustriella skimmer.

facebook

Gustaf Jonshult är en låtskrivare och sångare född 1989 och bosatt i Stockholm. Med sin text och musik binder han samman drömska minnesfragment med romantik, dekadens och de mest alldagliga vardagshändelserna. Musiken produceras av Martin Roos (som först var med i och sedan manager för Kent – kanske det mesta, och definitivt det största, Eskilstunabandet). På scen denna kväll har vi, förutom Gustaf och Martin, även Mattias Gréen på bas – en studioräv och producent som vi till vardags hittar på Studio Skyline i Eskilstuna.

Stugan, som består av Peter Marchione och Michael Strandoft, levererar en i grunden tidlös elektronisk musik som – helt utan att skämmas – lånar från flera av förebilderna som ryms inom genren.Vid detta arrangemang intar de dj-båset och lovar att bjuda på en hämningslös blandning av gammalt, nytt, eget, lånat och stulet.

facebook

biljett

Detaljer

Börjar:
december 10, 2022 19:00
Slutar:
december 11, 2022 01:00

Plats

amerikagatan

Arrangör

masthuggsgunget/skeppet GBG