Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kortfilmsvisning: sex sprillans nya dokumentärer

september 18, 2022 17:00 - 23:00

Kortfilmsvisning: sex sprillans nya dokumentärer

Film i Väst och Doc Lounge Göteborg bjuder in till kortfilmskväll på Skeppet GBG i samarbete med SVT Kortfilm!

Vi smygstartar filmhösten med visning av sex korta, fristående dokumentärfilmer om en ung generation som inte kan vänta på att livet ska börja. Samtliga filmer är en del av SVT:s senaste kortfilmssatsning Nu kör vi! som har premiär på SVT1 och SVT Play med start 26 september. Några av filmens regissörer kommer vara på plats för Q&A, du kan läsa mer om de olika filmerna längre ner.

Dörrarna öppnas 17.00 och filmerna börjar rulla 18.00.
Visningen pågår i cirka 90 minuter. Baren är öppen både innan och efter filmvisningen och det kommer även finnas möjlighet att köpa lite käk.

Det är gratis inträde men 18-årsgräns (vad redo att visa legitimation). Personer under 18 är välkomna i målsmans sällskap.

Filmerna som visas:

Förening slutet sällskap av John Voldstad och Noel Olsson
När Stockholm lamslogs av corona sattes Isak och Julias framtid som festarrangörer på spel. När restriktionerna börjar släppa och allt fler blir vaccinerade ser de sin chans att arrangera århundradets fest och styra om riktningen mot ett mer inkluderande och levande nattliv!

Miski och Bianca av Amiin Madar
Vänskapen är avgörande för Miski och Bianca, två hårt satsande kvinnor som funnit varandra i den mansdominerade kampsportsvärlden. Tillsammans anordnar de bootcamps i Stockholms förorter för att locka fler kvinnor till sporten.

Den längsta väntan av Lisa Meyer
Det är höst och Thelma och Salina ska för första gången ut på jakt, ensamma. Med var sin rykande färsk jaktlicens slipper de ha sina pappor i släptåg och kommer få sköta jakten helt själva. Filmen är en samproduktion med Film i Väst.

Juliette av Olivia Kastebring
Juliette, 20 år, bor med sin stora familj på Gotland och har pluggat på distans i flera år. Hon längtar efter att ge sig ut i världen och träffa vänner i sin egen ålder, men så slår pandemin till och distansen fortsätter. När restriktionerna lättar kommer Juliette in på en konstskola i Skåne och hon filmar sig genom tillvaron.

Emre och Nemo av Annika Ivarsson och Andja Arnebäck
Emre och Nemo är vänner. De går sista året på gymnasiet, de funderar över framtiden och längtar efter att få spela live igen. De har olika bakgrund och kör olika musikstilar, hip hop och indierock. I en tid som går fort och där ingen riktigt vet vad som ska hända kämpar Emre och Nemo tillsammans för att få spela live igen. Film är en samproduktion med Film i Väst.

Power Jaguars av Annika och Jessica Karlsson
I sin ensamhet under pandemin förstår 19-åriga Tilde vad cheerleading egentligen betyder för henne. Laget Power Jaguars är som en familj, och när restriktionerna släpps får äntligen laget återförenas i gympahallen. Samtidigt som hon gläds av att vara tillsammans med laget, växer en oro inför framtiden och det stundande vuxenlivet – för vem är hon utan cheer?

Arrangörer:

Film i Väst är Skandinaviens ledande filmfond och samproducerar både långfilm, kortfilm, dokumentärer och serier. Bland deras senaste titlar finns Triangle of Sadness (Ruben Östlund), Children of the Enemy (Gorki Glaser-Müller), Riket Exodus (Lars von Trier), Pleasure (Ninja Thyberg) och Dansa min docka (Jasmijn Kooijman).
läs mer

Doc Lounge har i över 10 år samlat göteborgarna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med aktuella gäster, barhäng och intressanta kringarrangemang och vill Doc Lounge bredda publiken för dokumentärfilm. Läs mer på www.doclounge.se/goteborg.
SVT Kortfilm visar och samproducerar filmer upp till 25 minuter. De intresserar sig både för dokumentärer och fiktiva berättelser i det korta formatet, och har återkommande satsningar på olika teman.
läs mer

Skeppet GBG är en farkost som rymmer både musikstudios, livescen och restaurang. De driver även filmklubben Maskinrummet som visar klassiska filmer ur alla möjliga genrer. Skeppets vision är att vara en genuint kreativ plats som andas inspiration och värme.

Detaljer

Datum:
september 18, 2022
Tid:
17:00 - 23:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg

Arrangörer

skeppet GBG
Doc Lounge
Film i Väst