Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Klara & Jag

maj 25 19:30

Skeppet GBG´s Salongen har öppet 17.00 och framåt
insläpp till konsertsal från 18.00

Klara & Jag skildrar 30-årskrisen i ny låt

Klara & Jag hördes första gången med singeln ”Samma Gamla Nätter” 2017 och har fram till idag turnerat land och rike runt. Mycket har hänt sedan bandet tog sina första stapplande steg ut i världen. På sex år har de hunnit släppa två EPs, ett fullängdsalbum och en bunt singlar. De har samarbetat med bl.a Gustaf och Victor Norén och Thomas Stenström, skrivit megahiten ”Syrener” med Olivia Lobato som även blev nominerad till ”Årets låt” på P3 Guldgalan 2022 och även fått spelställena att höja sina publiktak.

Men det är inte bara artistkarriären som tagit stora steg framåt. Klara & Jag, eller Klara Wörmann och Johanna Frostling, har också blivit sex år äldre och står nu mitt i en brinnande 30-årskris.

Det enda som är ändrat är att ”Tuva Wörmann” blir ”Klara Wörmann”.

”Det snurrar i huvudet hela tiden: är det nu jag borde klippa mig, skaffa jobb och få barn? Är jag färdig med att vara ung och dum?”

Det var med avstamp i de frågorna som låten ”BAS, RÖK & DÅRAR” kom till. Singeln släpps 31/3 och skildrar en nästan manisk utekväll i både text och sound.

”Känslan är att det här livet måste levas nu, jättefort, för snart kanske allt är över. Vilket är mer en desperat än en särskilt livsbejakande känsla”

”BAS, RÖK & DÅRAR” är den andra singeln från kommande EP som släpps senare i vår. Samtliga låtar handlar om just limbolandet mellan ung och vuxen.

lyssna
facebook

förköp

Detaljer

Datum:
maj 25
Tid:
19:30

Plats

Skeppet GBG

Arrangör

Skeppet GBG