Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jenny Wilson // support Paperwing

maj 14, 2022 18:00 - maj 15, 2022 01:00

I början av oktober släppte Jenny Wilson sitt andra album på svenska.

4/5 – Aftonbladet 4/5 – Sydsvenskan 5/6 – Nöjesguiden

”‘MÄSTERVERKET’ är min självrannsakan och mitt mest nakna verk. Frågan som ställs är: ‘Hur kunde det gå som det gick?’ Skivan är en resa genom den förtvivlan, ensamhet och utmattning jag kände efter ett decennium av olycka. Men den beskriver också strävan efter att må bra, att försöka lita på att livet kan vända om man vågar ge det en chans.

De elva låtarna är inspelade i live-sessioner på klassiskt manér: piano, sång, trummor och bas. Jag hade tröttnat på att sitta ensam i små källarrum med hundratals spår och invecklade produktioner. Nu ville jag att det skulle gå undan – och framför allt ville jag vara omgiven av människor. Jag ville låta texterna stå ännu mer i fokus än tidigare och få soundet att avspegla och rätta sig efter deras vardagsnära innehåll.

‘MÄSTERVERKET’ är mitt sjunde soloalbum, det andra på svenska, och är producerat tillsammans med min äldsta och bästa vän, Martin Thulin.”

Support: Paperwing
Bakom namnet Paperwing döljer sig den göteborgsbaserade artisten, producenten och låtskrivaren Jenny Soovik. Med en konstnärlighet som sätter avtryck skapar hon gränslös musik som har beskrivits med ord som som makalös, intelligent och unik – ett mish-mash av överlappande influenser som sträcker sig från klassisk pop till elektronika och kammarmusik.

“I was taken instantly by Jenny’s song and vocal musicality, sensibilities and elegance. Her professional approach and ability to seek originality was obvious with every song she played for me. I’m a fan.”

– Peter Bunetta, legendarisk LA-producent

“Jenny is such a tremendous songwriter, singer and music smith. I truly love her work. This is, and will grow into, something quite extraordinary.”
– Loney Dear, artist och musikskapare

Länkar:

spotify
youtube
instagram

biljett

På Scen: 20.00
Dörr 18.00, boka bord på kontakt@skeppetgbg.se

Detaljer

Börjar:
maj 14, 2022 18:00
Slutar:
maj 15, 2022 01:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg

Arrangör

Skeppet GBG