Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha + Jonathan Hilli

mars 10 20:00 - 23:00

Jaakko Laitinen & Väärä Raha

En mix av balkanröj, finsk humppa och dragspelstango.
Död och besvikelse är ämnen som denna finska ensemble skapar stor underhållning av. Men det viktigaste temat hos Jaakko Laitinen & Väärä Raha är ändå kärleken: bitterljuv, euforisk eller källa till förtvivlan. Ämnet plockas isär och betraktas både ur ett kosmiskt perspektiv och från botten av en vinflaska. Trumpet, bouzouki, dragspel, kontrabas och trummor öser på i en mix av balkanröj, finsk humppa och dragspelstango.

Jaakko Laitinen är sångaren med den mustiga barytonrösten. Med pomada i håret och röd sammetsblazer är han en komplett estradör av Olavi Virtas snitt. Trots den färgsprakande framtoningen går det dock inte att ta fel på hans geniuna känsla och djupa intresse för musiken från hans hemtrakt i norra Finland.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha (“falska pengar”) grundades 2009 och har sedan dess släppt fyra kritikerrosade album, där den senaste är Börek från 2020. Flitigt spelande på allt från dansbanor i Lappland till klubbar i Helsingfors har lett till ett renommé som Finlands bästa liveband.

Lyssna här
Video

Jonathan Hilli sång, elgitarr

Han har beskrivits som en framtidens viskonstnär och belönades med Manifestpris för
debutalbumet Jordsånger (2018). 2020 släppte Jonathan Hilli uppföljaren Sånger att brinna tillmed tio vildvuxna visor och utbrytarkonst i musikform. Post-visa med klezmergung, bluesig punktango och varm jazz.
Hans sånger är fyllda av smådråpliga tätvävda textrader och dynamik i uttrycket och det stora teatrala vokala utspel som är hans signum
lyssna

förköp

Detaljer

Datum:
mars 10
Tid:
20:00 - 23:00

Plats

Skeppet GBG

Arrangör

Skeppet GBG