Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Göteborg Folk Youth Festival

september 3, 2022 16:00 - 18:00

Välkommen till premiären för Göteborg FOLK YOUTH festival!

Hand i hand med Göteborg Folk Festival arrangerar Folk Youth Västra Götaland konserter, folkdräktsparad och workshops mellan kl: 13.00-19.00 den 3 september!

👉🏼 ERBJUDANDE! Entré 50 kr för unga personer under 26 år när du blir medlem i föreningen!
1) Bli först medlem i Folk Youth VGR här:
https://ebas.folkyou.se/blimedlem/FolkYouthVG
2) Skaffa sedan dina biljetter via www.goteborgfolkfestival.com

PROGRAM
13.00 & 14.00 | Prova på folkdans
Välkommen att lyssna till Folk Youths spelmanslag och ta del av en uppvisning och utlärning av några olika svenska folkdanser tillsammans med Folkdansringen unga. Du behöver inte ha någon tidigare erfaranhet för att delta!
Plats: se hemsidan

15.00 | Folkdräktsparad
Välkommen att lyssna till Folk Youths spelmanslag och ta del av en uppvisning och utlärning av några olika svenska folkdanser tillsammans med Folkdansringen unga. Du behöver inte ha någon tidigare erfaranhet för att delta!
Plats: se hemsidan

16.00 | FANTILEJA
Fantileja är en svensk/dansk folkmusikkvintett bestående av fem unga musiker som träffades när de studerade på Skurups Folkhögskola i Sverige. Medlemmarna i bandet har sin musikaliska bakgrund inom både jazz och keltisk/skandinavisk folkmusik.
Tillsammans skriver och spelar de ny musik, tolkar traditionen och undersöker hur deras olika musikaliska bakgrunder kan forma bandets uttryck till något som känns inbjudande och medryckande. Genom lekfulla melodier och energiskt samspel, spelar Fantileja sig in i böljan av nya band på den unga, lovande folkmusikscenen.

17.00 | RODEBJER/MYRIN
Albin och Ingrid möttes när de studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under deras tid som duo har de spelat konserter runtom i Sverige och är aktuella med sin debut EP – Spegling.
Med samklang och närvaro möts fiolen och klarinetten i egenskriven och traditionell musik från Sverige och Norge. Musiken formas till lekfulla samtal med plats för både improvisation och eftertanke. Deras repertoar rymmer såväl vemodiga som glädjefyllda låtar – allt med ett medryckande sväng!

18.00 | FREDY CLUE
Nyckelharpspop
Singelrelease med nyckelharpa, sång och synthar som möter en queer text- & känslovärld.
Här ges även en visning av Bäckadräkten, ett folkdräktsprojekt som sammanväver de manliga och kvinnliga idealen och normerna i den svenska folkdräktstraditionen i en ny typ av unisexdräkt.
Fredy kommer även hålla en föreläsning om Bäckadräkten – en ickebinär folkdräkt på Majornas böcker & Kaffe den 4 sept 13.30.

Göteborg Folk Festival pågår mellan 2-4 september 2022. Läs mer på www.goteborgfolkfestival.com
Festivalen arrangeras i samarbete med World Sessions, Musikcentrum Väst, Musik över Kattegatt, Lira Musikmagasin, Folk Youth VG, Musikens Hus, Skeppet GBG, Folkmusikkaféet Allégården, Mosaik konstcafé och Studieförbundet Bilda, samt med stöd från Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Kulturrådet

Detaljer

Datum:
september 3, 2022
Tid:
16:00 - 18:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg