Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fauna och (rymd)Skeppet Gbg presenterar stolt – Yuri Gagarins 10 års jubileum med support från Tentakel

november 12, 2022 20:00 - november 13, 2022 01:00

YURI GAGARIN
Även om detta band knappast behöver någon introduktion så för den oinitierade kan vi berätta att detta instrumentala band och deras tunga psykedeliska sound bygger på kraftfulla riffs, intensiva leads, tunga trummor och oscillerande synth noise som tar dig till de yttre delarna av galaxen. Internationellt hyllade för sitt originella uttryck och med framträdanden på festivaler som Desertfest i bagaget har bandet cementerat sig som en av de mest inflytelserika akterna inom sin genre.
Bandet har släppt ifrån sig en mängd musik genom åren där det senaste släppet, deras tredje fullängdare ’The Outskirts Of Reality’ kom i Januari 2020. Denna kväll firar bandet tio år och kvällen till ära kan vi förvänta oss en tillbakablick i bandets katalog men även en tydlig visning av var bandet befinner sig idag.

Lyssna
———————————————————————————————-

TENTAKEL
Tentakel är soloprojektet för den geniala trummisen Pontus Torstensson, även känd från projekt som Uran Gbg och The Exorcist Gbg. Med ett akustiskt trumset, en mängd synthesizers och en sampler skapar Tentakel en intensiv musikalisk upplevelse.
Den senaste fullängdaren ’Two Face’ är en intensiv 29-minuters resa genom 9 spår som tar oss igenom Giorgio Moroders disco sound, soundtracks av John Carpenter och industriell dans som Front 242 och Nitzer Ebb.Alla instrument är spelade av Pontus med undantag för den första singeln ’Translucent’ där Sebastian Murphy från Viagra Boys bidragit med sång.Låten handlar om idén av att ta form av en transparent krabba och befinna sig nere på havsbotten, långt bortom de problem som existerar uppe vid ytan.
Tentakel håller just nu på att jobba på ett nytt album och under tiden så gör han ett gäng utvalda live framträdanden. Vi kunde inte vara mer stoked över att Tentakel kommer vara en del av just denna kväll.

Lyssna

Restaurang och bar öppnar 18.00
vill du äta? bara kom eller boka ditt bord på kontakt@skeppetgbg.se

Detaljer

Börjar:
november 12, 2022 20:00
Slutar:
november 13, 2022 01:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg