Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Duschpalatset / support: silverkulten

augusti 17, 2022 18:00 - augusti 18, 2022 01:00

Duschpalatset debuterade 2017 med skrammelpärlan ”Drönare” som Festivalrykten träffande beskrev som att ”musiken är lika alarmerande angelägen som texterna gör ont”. Nöjesguiden hyllade det faktum att bandet ”sjunger om tristess, psykisk ohälsa och utanförskap på ett jätteroligt vis”. Sprungna ur Umeås tradition av gitarrstök har Duschpalatset sedan dess hunnit med att släppa albumen ”Vinnarmusik” och “Baby” och spela runt på landets indieklubbar. Under våren mötte bandet storpublik från Skellefteå i norr till Malmö i söder som öppningsakt på indielegendarerna The Wannadies återföreningsturné och dubbades av Sydsvenskan till “ett av Sveriges mest intressanta band just nu”.

Fullängdaren Baby, som släpptes i november förra året, hyllades av kritikerkåren och hjälpte Duschpalatset utmejsla sin position som det skramliga gitarrstökets allra finaste företrädare. I en tradition av excellenta indieband från landets norra delar är Duschpalatset den senaste i raden av pärlor. Nyhetsmorgon tyckte att Duschpalatset såg gulliga ut. Själva beskriver de sin musik som farlig, i ordets allra finaste bemärkelse.

facebook
Lyssna

Silverkulten
Efter att startats redan 2015 i Göteborg, men inte kommit igång på riktigt tills flytten till Malmö, så har Silverkulten sedan dess gått från att varit starkt Hurula-influerade till att numera närma sig ett poppigare västkustsound.

Silverkulten har sedan tidigare fått fina omskrivningar som t.ex. årets indiedebutant (HYMN) samt en nominering till årets genombrott (GAFFA). Kvar i ryggsäcken finns även ”de medryckande melodierna som är Silverkultens esse i rockärmen” enligt Popmani, och på spelningar framöver kommer många nya bitar att prövas.
lyssna

biljett

Detaljer

Börjar:
augusti 17, 2022 18:00
Slutar:
augusti 18, 2022 01:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg

Arrangör

Skeppet GBG