Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Divers / Silveräpplen / Machetes

oktober 16, 2021 19:00 - 23:30

Det nya Divers medlemmar har efter år av parallella samarbeten slagit sig samman till en helhet och möts nu i alternativ rock med experimentella, psykedeliska och suggestiva inslag. Influenserna från Joy Divison, PJ Harvey och Nick Cave lyser igenom men bandet har en tydlig egen riktning som stärks av texter som inte skyr att dyka in i mörkret för att leta efter ljus.

Silveräpplen är Simeon Pappinen Hillerts soloprojekt. Musiken tar avstamp i elektronisk musik men bär på formatet och klassiska inslag av svensk indie. Den perfekta hybriden mellan Kite, Future Island och Niki & The Dove!

Machetes fördes samman genom en affektion för gamla agentfilmer och spaghettiwesterns. De möttes i en stökig replokal i början av januari 2019. Rummet var fyllt av bråte och på väggen hängde en gammal Machete. Just som rören i förstärkarna började bli varma, instrumenten stämda och trummisen räknade in, fattade Macheten plötsligt eld. Och ur den brinnande Macheten hördes herren Guds, Dick Dale den allsmäktiges röst: ”Varde Surf!”, och det blev Surf!, och Dick Dale såg att det var gott!

BILJETT:
https://billetto.se/e/divers-silverapplen-machetes-biljetter-570169

Detaljer

Datum:
oktober 16, 2021
Tid:
19:00 - 23:30

Plats

Skeppetgbg