Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

CLANDESTINO FESTIVAL presenterar GORAN KAJFEŠ SUBTROPIC ARKESTRA & NAMNA

augusti 26, 2021 18:30 - 23:00

FT AMANDA WERNE OCH AVIN OMAR
Trumpetaren, bandledaren och kompositören Goran Kajfes har samlat några av Sveriges främsta improvisationsmusiker i projektet Subtropic Arkestra. De senaste åren har det eklektiska jazzkollektivet både vunnit en Grammis och hyllats internationellt av publik såväl som press, till exempel i Uncut, Mojo, Wire, The Guardian och Jazz Journal för sin The Reason Why-trilogi. På de tre albumen hämtar gruppen influenser från bland annat turkisk psychfunk, nigeriansk afrobeat och kosmisk jazz à la Sun Ra, innan de dyker ner i Archimedes badkar och hittar svensk experimentrock från 70-talet. På Clandestino Festival fortsätter Subtropic Arkestra utforska nya horisonter tillsammans med gästartisterna Avin Omar och Amanda Werne från Slowgold.

Den göteborgsbaserade sångaren Avin Omar, känd för sin magiska altröst som hörts i tolkningar av kurdisk folkmusik, arabisk klassisk och traditionell musik, såväl som turkisk och grekisk folkmusik. Hon är verksam i grupperna Samara ensemble, Bosphorus ensemble, Tro Deng och Kompani Pergamos.

Medverkar gör också Amanda Werne, sångare, låtskrivare och multiinstrumentalist från Göteborg. Som Slowgold har hon bland annat vunnit en grammis, sjungit med Freddie Wadling och släppt sex egna album, där det senaste – Aska från 2020 – ekar av amerikansk munspelsmelankoli, folkpop och postpunk á la The Cure.

NAMNA
Namna består av två musiker som är kända för sitt nyfikna utforskande av gränslandet mellan jazz, folk- och improvisationsmusik. Harpisten Stina Hellberg Agback har tidigare samarbetat med Laleh, El Perro Del Mar och många andra. Leo Svensson Sander, som spelar cello och klaviatur, har spelat med bland annat The Tiny, Matti Bye Ensemble, Skogen och Fire! Orchestra. Som Namna gör de musik med element från improvisationsmusik, ambient minimalism och klassisk kammarmusik. Det självbetitlade debutalbumet består av tio (nästan) instrumentala fantasivärldar, avskalade kompositioner som vilar lugnt som en tjärn i en sommarskog. Harpimprovisationer glittrar medan cellon kastar en knarrig skugga mot en dallrande synthhorisont. Liksom det flyende minnet av en dröm är det på gång bekant och helt nytt.

BILJETTER: https://clandestinofestival.org/2021/biljetter/

Detaljer

Datum:
augusti 26, 2021
Tid:
18:30 - 23:00
View Evenemang Website

Plats

Skeppetgbg

Arrangör

Clandestinofestival
View Arrangör Website