Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Britta Persson framför FOLK – dikter och toner om personer

november 20, 2022 15:00 - 18:00

Britta Persson spelar för barn och deras vuxna

Turnén börjar i Visby där Persson gör två konserter med Gotland Jazztrio och Gotländska barnkörer. Därefter plockar hon upp sitt band och åker vidare till Katrineholm, Örebro och Göteborg. Nyskrivet material varvas med favoritlåtar från den grammisbelönade skivan “Folk – Dikt och toner om personer”

–Jag älskar att framföra Adbåges texter från skivan Folk och höra barnen sjunga med, jag ser också mycket fram emot nya låtar ska få testa sina vingar, säger Britta Persson.

Skivan ” Folk – Dikt och toner om personer” har kallats klassiker sen dag ett och fick kritiker och inte minst föräldrar att utbrista: ”Äntligen!” Albumet tog emot Manifests pris som ”Årets barnskiva” och Britta blev dessutom nominerad av SKAP som ”Årets kompositör.” När Grammis valde att slopa barnkategorin, kontrade P1 Kultur i en krönika om barnkulturens status: ”Britta Perssons skiva är årets album alla kategorier.”

Britta Persson och hennes band framför albumet ”Folk – Dikt och toner om personer” med texter av Lisen och Emma Adbåge. Det handlar om att vara människa. Hur det är att vara en Tyst person, om att Trösthandla, om någon som gör allt rätt och heter Susette. Det mest uppmärksammade spåret på skivan heter Det finaste och handlar om den som själv sjunger. På albumet är det Amanda Bergman, Petter Winnberg, Nino Ramsby, Kristofer Åström och Sibille Attar som gör det, på konserterna är det publiken som stämmer upp i allsång. Och när budskapet letat sig in till precis alla är konserten slut. Mission completed.

Britta Persson – Sång, gitarr
Johannes Borgström – Bas, sång
Sara Wilson – Gitarr, klaviatur, sång
Nino Keller – Trummor, slagverk, sång

titta
titta

På SCEN 16.00

Skeppet GBG öppnar dörrar 15.00 för dig som vill köpa nåt att äta eller dricka.
Det går att boka några få bord för matgäster på vår balkong i övrigt är det ståplats som gäller =)
Man kan också bara komma och sätta sig på övriga platser och äta =)
kontakt@skeppetgbg.se

biljett

Välkomna

Detaljer

Datum:
november 20, 2022
Tid:
15:00 - 18:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg