Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Aina Myrstener Cello / Johannes Björk

juni 4 20:00 - juni 5 01:00

Aina född 1985 i Stockholm, är kompositör och cellist och har arbetat med alltifrån postklassisk musik till improvisation, alltid med utgångspunkt i den elektroniska musiken. Hon experimenterar med ljud från nästan enbart sin cello som hon klipper ihop, spelar och samplar i många slingrande lager. Repetitiva rytmer samsas med stilla klanger, maximalism i det minimalistiska. Den 27 januari släppte Aina den sista delen i trilogin Cellomusik (Flora & Fauna), allt sammanställt i en exklusiv box.

Sedan 2016 har Aina haft ett nära samarbete med filmaren Erik Ogenstedt (född 1985), som bildsatt hennes musik i form av musikvideor till Oriens och Albumblad samt visuals till flertalet konserter. 2019 ställde Aina och Erik ut verket Elektroakustisk improvisation på det nu nedlagda Konsthall i Årsta, där deras båda konstarter sammanfogades. Nu gör Aina och Erik en miniturné tillsammans där både ljud och bild får utrymme, Göteborg blir första stoppet.

facebook

spotify
youtube

Johannes Björk
Mot en bakgrund av böljande drones, raspande kassettloopar och frasiga fältinspelningar spelar Johannes Björk mer eller mindre melodiska harmonier som hämtar näring ur såväl barockmusik som postpunk. Tidigare i år släpptes 7″-singeln Ljus & grus (Aderlejs/Diskret). Johannes Björk har en bakgrund inom såväl klassisk musik som hardcore-punk och är även verksam som doktorand i litteraturvetenskap samt konstkritiker.

video: https://www.youtube.com/watch?v=nrStt6fF8t4

Detaljer

Börjar:
juni 4 20:00
Slutar:
juni 5 01:00

Plats

Amerikagatan 2, göteborg

Arrangör

Skeppet GBG